7.6 C
Botoșani
joi, 24 octombrie 2024

Noi finanțări pentru sistemul social din județul Botoșani

Noi finanțări atrase pentru sistemul social din județul Botoșani.

Toate cele opt proiecte de dotări ale serviciilor sociale depuse pentru finanțare la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) au fost aprobate. Valoarea proiectelor se ridică la aproximativ 750.000 de lei, iar partea de cofinanțare pe care o asigură Consiliul Județean Botoşani este de 10%. Astfel, din fondurile atrase se vor achiziționa bunuri specifice activității centrelor rezidențiale, care vor îmbunătăți substanțial calitatea serviciilor sociale oferite.

Investiții în aparatură

Proiectele vizează Centrul de abilitare și reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități „Lucie Lecomte” Botoșani, Locuința maxim protejată pentru persoane adulte cu dizabilități „Sfântul Foca” Botoșani, Centrul de îngrijire și asistență „Sfântul Ioan” Bucecea, precum și cinci case din cadrul Complexului de tip familial „Sfântul Mina” Botoșani. Dotările vizează în special biciclete ergonomice pentru recuperarea aparatului locomotor, aparate de terapie, biostimulare și tratare afecțiuni locomotorii, paturi de consultații, mașini de gătit, mașini de spălat, frigidere, precum și elemente de mobilier pentru cele opt centre sociale.

În ultimii ani, din fondurile proprii ale Consiliului Județean Botoșani, guvernamentale, europene sau ale diferitelor fundații neguvernamentale aflate în parteneriat cu DGASPC Botoșani, s-au realizat investiții în domeniul social de peste 15 milioane de lei.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.








































ULTIMA ORA