13.7 C
Botoșani
miercuri, 23 octombrie 2024

Tot răul spre bine. Constructorul a abandonat lucrările iar acum se pregătește un proiect spectaculos la Darabani GALERIE FOTO

În urmă cu câțiva ani, Primăria Darabani a obținut o finanțare în valoare de aproximativ 3,5 milioane euro, prin PNDL2, pentru reabilitarea celor patru corpuri ale Liceului Dimitrie Cantemir. Licitația a fost câștigată că firma unui controversat om de afaceri din Botoșani, care a făcut un sfert din ce avea de executat după care a abandonat lucrările.

Pentru că termenul de execuție a ajuns la final iar reprezentanții firmei nu au dorit continuarea lucrărilor, autoritățile locale din Darabani au fost nevoite să caute o soluție. Au primit aprobarea Ministerului Dezvoltării, au început refacerea proiectului tehnici și urmează să organizeze licitația pentru desemnarea constructorului. Primarul Alin Gîrbaci spune că valoarea proiectului va fi mai mare deoarece a decis realizarea unor noi obiective și schimbarea unor soluții în ceea ce privește sistemul de încălzire.

“Au făcut un corp și au abandonat lucrarea. Mai erau trei corpuri de reabilitat și efectiv au plecat. Contractul a expirat în luna august. Am discutat cu reprezentanții Ministerului Dezvoltării și am primit aprobarea să refacem proiectul tehnic și să scoatem din nou la licitație reabilitarea celor trei corpuri rămase de executat. Între timp, am început să lucrăm la proiectul tehnic și tot răul spre bine. Vom face un amfiteatru, un teren de sport multifuncțional. Vom avea pompe de căldură, instalație prin pardoseală, panouri fotovoltaice, terase în locul șarpantelor. Eu sper ca până la sfârșitul anului să scoatem la licitație execuția iar din primăvară să înceapă lucrărilor”, ne-a spus Alin Gîrbaci.

În plus, Primăria Darabani mai are un proiect în valoare de 4,1 milioane lei, finanțat prin PNRR, pentru dotarea Liceului Dimitrie Cantemir. În afara mobilierului și a echipamentelor IT, Liceul Dimitrie Cantemir va achiziționa două autoturisme pentru școala de șoferi.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.








































ULTIMA ORA