13.4 C
Botoșani
miercuri, 23 octombrie 2024

FOTO&VIDEO Lucrările la Parcul de Agrement de pe versantul Pacea avansează

La începutul anului viitor, botoșănenii se vor putea bucura de un nou parc de agrement. Este vorba despre parcul care se construiește pe versantul de la Pacea, în vecinătatea Aqua Park Cornișa.

Potrivit constructorului, până la finalul acestui an, lucrările vor fi gata, acestea fiind într-un stadiu de peste 60%, iar municipalitatea îl va putea inaugura după obținerea tuturor avizelor. Astăzi, primarul Cosmin Andrei, viceprimarul Bogdan Buhăianu și directorul exectutiv din cadrul primăriei, Cătălin Fetcu, au efectuat o vizită pe șantier acolo unde au fost întâmpinați de reprezentanții constructorului.

Skatepark, tiroliane, teren de fotbal și baschet, tir cu arcul, foișoare pentru grătare, pistă de alergare

Astfel, în noua locație va fi amenajat un skatepark, două terenuri de sport, unul de fotbal și unul de baschet, pistă de alergare cu o lățime de 2,6 metri, foișoare pentru gratar, loc pentru paintball și air soft,tir cu arcul, pistă de biciclete, două tiroliene, una pentru copii (30 de metri) și una pentru adulți (90 de metri), pârtie de săniuș, două căsute în copaci, locuri de relaxare, toalete, ziduri de escaladă, iar strada veche va fi complet reabilitată, acolo accesul fiind unul pietonal, nefiind o alternativă la șoseaua principală. Pe lângă toate acestea, pentru copii va fi montat un castel tip cazemată, care la momentul debutului acestui proiect, era unic în România. Mai mult, zona va fi amenajată piesagistic, iar în tot parcul vor fi plantați mii de copaci. Potrivit primarului Cosmin Andrei, tarifele de acces la obiectivele din cadrul acestui parc vor fi unele care să acopere doar partea de salarii ale angajaților și întreținerea întregului parc.

Valoarea proiectului este de 14 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene.

Proiect în completarea Aqua Park Cornișa

Parcul de pe versantul Pacea vine ca o completare la Aqua Park Cornișa, iar din punct de vedere peisagistic, zona de intrare în municipiul Botoșani dinspre Suceava va fi schimbată complet. Mai mult, noul parc de agrement de pe versantul Pacea va fi legat de parcul Aqua Park Cornișa printr-un pasaj subterean. Potrivit primarului municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, acolo nu s-a putut amenaja o trecere de pietoni, astfel că s-a luat decizia de a construi un pasaj care să faciliteze accesul între cele două parcuri.” În acest moment la primăria Botoșani este îndesfășurare o licitație pentru amenajarea unei piste de biciclete cu trei ramuri care va avea un punct terminus aici la Cornișa. Interesant la această licitație este că vom executa o subtraversare, astfel încât cetățenii care vor parcul de agrement de la Pacea vor putea ajunge la Cornișa.Nu am primit aviz de la poliția rutieră pentru o trecere de pietoni din cauza categoriei drumului și a vitezei care poate fi excesivă. Pentru pietoni și biciclete am cerut în cadrul proiectului tehnic , o subtraversare cu două sensuri pentru biciclete și două trotuare stânga, dreapta pentru pietoni.” a spus primarul.

 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.








































ULTIMA ORA