12.7 C
Botoșani
vineri, 25 octombrie 2024

Sold out la concertul lui Richard Clayderman

Toate invitațiile disponibile la concertul susținut de pianistul Richard Clayderman au fost epuizate.

Potrivit unui anunț făcut de Filarmonica Botoșani, în doar două ore toate invitațiile au fost oferite doritorilor. „Toate cele 1230 de locuri oferite gratuit publicului nostru au fost epuizate în intervalul orar 12.00- 14.00! Vã mulțumim pentru ínțelegere şi vã aşteptãm la F.I.C!” au spus reprezentanții Filarmonicii.

Botoșănenii sunt invitați la unul din cele mai importante evenimente culturale ale anului, primăria municipiului Botoșani stabilind programul celor trei zile.

Astfel, din data de 17 august 2023, în Centrul Istoric va debuta cea de-a II-a ediție a Festivalului Instituțiilor de Cultură (FIC).
Evenimentul va aduce pe scenă acte culturale de calitate, din care cel mai așteptat moment va fi recitalul pianistului Richard Clayderman.
Pe data de 17 august, începând de la ora 19:00, Teatrul pentru Copii și Tineret Vasilache va prezenta spectacolul „Soacra cu trei nurori”, urmat de Teatrul Mihai Eminescu, ce va aduce în atenția audienței, începând cu ora 21:00, „Noaptea unui vis de vară”.
Ziua de 18 august va fi dedicată Filarmonicii de Stat George Enescu. Începând cu ora 19:00, tot în Centrul Istoric, BACCARA, grupurile vocale BRIO SONORES și DIMMAS, AMADEUS, soprana Operei Naționale din Iași – ANA MARIA DONOSE, tenorul EUSEBIU HUȚAN și tenorul Operei Naționale din Cluj – FLORIN ESTEFAN vor fi invitații orchestrei Filarmonicii George Enescu, sub bagheta dirijorilor ALEXANDRU ILIE și XENTI RUNCEANU.
Momentul cel mai așteptat al serii va fi recitalul invitatului special, RICHARD CLAYDERMAN!
Atmosfera va fi întreținută de THE SKY BALLET, SUPERCHILL (percuție), GIANCARLO PALENA (bandoneon) și OVIDIU LUP (pian).
Accesul publicului va începe de la ora 18:30.
În ultima zi a FIC, pe 19 august, de la ora 15:00, la Cinematograf Unirea, Teatrul „Mihai Eminescu” va oferi proiecția „Amintiri din copilărie”.
„Anul trecut, la prima ediție a FIC, botoșănenii au ales să ne fie alături în număr copleșitor și ne-am bucurat împreună de momente artistice de înaltă calitate. Adresez invitația și în acest an și așteptăm consumatorii de cultură și muzică bună să ni se alăture la cea de-a II-a ediție a acestui festival care a devenit, în doar două ediții, eveniment – emblemă al municipiului Botoșani”, a susținut primarul Cosmin Andrei.

Cine este Richard Clayderman

Richard Clayderman (născut Philippe Pagès în 28 decembrie 1953) este un pianist francez contemporan, care a lansat numeroase albume, inclusiv compozițiile lui Paul de Senneville și Oliver Toussaint, predări instrumentale de muzică populară, rearanjamente de coloane sonore ale filmelor și acorduri ușor de ascultat ale celor mai populare lucrări de muzică clasică. Clayderman a învățat să cânte la pian de la tatăl său, profesor de pian. La vârsta de 12 ani a fost acceptat în Conservatoire de Paris, unde a avut mare succes în anii adolescenței. Dificultățile financiare, precipitate de boala tatălui său, au prevenit o carieră promițătoare de pianist. Atunci, pentru a-și câștiga existența, și-a găsit de lucru la banca funcționarilor, ca și acompaniator la trupele contemporane. A acompaniat cântăreți francezi precum Johnny Hallyday, Thierry Le Luron și Michel Sardou. În 1976 a fost invitat de către Olivier Toussaint, un producător francez, și de către partenerul său, Paul de Senneville pentru a înregistra o baladă lină de pian. De Senneville a compus această baladă ca un tribut pentru noua lui fiică, Adeline. Tânărul Pagès a fost audiționat împreună cu alți 20 de pianiști și a fost ales. „Era un muzician interesant cu o atingere moale și cu tehnică bună”, a spus Toussaint. „Și arăta și bine”. Numele lui Pagès a fost schimbat în Richard Clayderman (a preluat numele străbunicii sale pentru a evita pronunțarea greșită a numelui său adevărat în afara Franței). Cântecul a fost un succes, fiind vândute 22 de milioane de copii în 38 de țări. S-a numit Ballade pour Adeline. (Sursa: Wikipedia)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.








































ULTIMA ORA