9.4 C
Botoșani
duminică, 27 octombrie 2024

33 de femei însărcinate au primit vouchere din partea primăriei

33 de femei însărcinate au primit vouchere de 2000 de lei din partea primăriei, în cadrului programului „Materna” prin care se încearcă susținerea natalității. 

După ultimul recensământ, populația municipiului Botoșani este în scădere, astfel că prin aceste măsuri se încearcă spijinirea viitoarelor mămici.” Din luna iulie a intrat în vigoare sprijin pentru creșterea natalității. Astfel, deja am acordat primele vouchere pentru 33 de beneficiare. 19 sunt înscrise în etapa întâi perioada prenatală după săptămâna a 10-a, iar 14 sunt înscrise în excepțiile prevăzute de regulament, potrivit cărora în 30 de zile de la data demarării programului, femeile însărcinate în săptămânile 24-30 vor putea beneficia de cele două vouchere în valoare de 2000 de lei care vor fi acordate o singură dată în baza unei cereri. De acest program se ocupă direcția noastră de asistență social care primește solicitările atât în format fizic cât și electronic, pe siteul direcției fiind toate detaliile. Astfel, putem considera că acest program a demarat așa cum am promis, un program social prin care sprijinim natalitatea la Botoșani, pentru că la fel ca și alte localități din țară ne confruntăm și noi cu un fenomen migraționist.” a spus primarul Cosmin Andrei.

Bugetul pentru acest program este de 280.000 de lei până la sfârșitul anului și poate fi suplimentat dacă vor mai fi cereri.

Cine poate primi acești bani și care sunt actele necesare

Beneficiarele acestui ajutor financiar acordat de la bugetul local sunt femeile însărcinate cu vârsta de peste 18 ani, cu domiciliul stabil în municipiul Botoșani. Alimentarea cardului se face în două etape distincte, respectiv 1.000 de lei de solicitant, în perioada prenatală, după săptămâna a 10-a de sarcină (etapa I) și 1.000 de lei, după săptămâna a 24-a de sarcină (etapa a II-a).

Cererile privind acordarea cardului MATERNA BOTOȘANI se pot depune la sediul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Botoșani, strada Săvenilor nr.12, de luni până joi, între orele 9:00 – 15:00, cât și în format electronic (prin completarea cererii tip al cărei model este disponibil pe site-ul Direcției de Asistență Socială –www.dasbotosani.ro), la adresa de e-mail: asistenta_sociala_botosani@bt.e-adm.ro . Cererile transmise electronic vor fi doar în format pdf la rezoluție de cel puțin 200 x 200 dpi.

Actele necesare sunt:

  1. a) cerere tip (document care poate fi descărcat de pe site-ul DAS Botoșani)
  2. b) copie după cartea de identitate a solicitantei
  3. c) certificat fiscal emis de Direcția Impozite și Taxe Locale Botoșani prin

care se atestă lipsa datoriilor față de bugetul local

  1. d) adeverință eliberată de un medic ginecolog în care se atestă vârsta

biometrică a sarcinii sau copie a ecografiei de confirmare a sarcinii

incipiente, după caz

  1. e) la intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină, se revine cu o nouă adeverință

de la medicul ginecolog în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii sau o

copie a ecografiei morfologiei de sarcină trimestrul II, după caz.

Solicitantele care doresc să acceseze etapa I a acestui program vor depune documentele prevăzute la litera a) – d) în perioada cuprinsă între a 10-a și a 23-a săptămână de sarcină. Beneficiarele admise în etapa I vor transmite documentele prevăzute la litera e), pentru accesarea etapei a II-a, în perioada cuprinsă între a 24-a și a 30-a săptămână de sarcină.

Distribuirea voucherelor, precum și dispoziția de acordare, se face de către Direcția de Asistență Socială Botoșani, numai pe baza prezentării actului de identitate în original și a semnăturii de primire.

 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.








































ULTIMA ORA