13.8 C
Botoșani
sâmbătă, 26 octombrie 2024

Asfalt turnat pe un sector din drumul Botoșani – Tg. Frumos

Începând de astăzi, constructorul drumului Botoșani – Tg. Frumos va începe așternerea stratului de uzură pe un sector aflat pe raza județului Botoșani.

Potrivit firmei care se ocupă de modernizarea drumului, operațiunea va dura până la sfârșitul lunii august.”În cadrul contractului ”Modernizare DN 28B Târgu Frumos-Botoșani km 0+000 – km 76+758” se vor executa lucrări de așternere strat de uzură din mixtură asfaltică stabilizată tip MAS16, pe sectorul DN28B km 58 (intersecție localitate Buda) – km 71 (sens giratoriu Lebăda, Botoșani) în perioada 02.08.2023-31.08.2023. Pentru evitarea aglomerației și a timpilor de staționare la semafoare se recomandă șoferilor de trafic ușor și greu, evitarea acestui sector de drum.”  se arată în comunicatul constructorului.

Probleme pe un sector din dreptul mănăstirii Zosin

În schimb, la jumătatea acestui sector ce urmează a fi asfaltat, sunt probleme cu alunecările de teren pe o porțiune de aproximativ 100 de metri în dreptul mănăstirii Zosin, despre care constructorul nu precizează nimic și cel mai probabil va rămâne la stadiul de piatră încă o perioadă.

Modernizarea drumului Botoșani – Tg frumos a început în vara anului 2021 și este efectuată de Asocierea SC ANTREPRIZA DE CONSTRUCȚII DRUMURI ȘI AUTOSTRĂZI SRL Lider și SC MAVGO HOLDING SRL – VAHOSTAV-SK a.s. – TRAMECO SA Asociați. Potrivit proiectului, vor fi modernizați peste 71 de kilometri din care 32 de kilometri pe teritoriul județului Botoșani. Drumul ar trebui finalizat la sfârșitul acestei luni, lucru imposibil în acest moment iar costul lucrărilor este de aproximativ 315 milioane de lei.

 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.








































ULTIMA ORA