9.4 C
Botoșani
sâmbătă, 26 octombrie 2024

Taximetriștii botoșăneni față în față cu prefectul județului. Aceștia și-au spus nemulțumirile în fața reprezentantului guvernului

Liderii taximetriștilor botoșăneni s-au întâlnit astăzi cu prefectul județului, Sorin Cornilă, pentru a-și spune  nemulțumirile.

La întâlnirea care a avut loc în Sala Ștefan Luchian din Palatul Administrativ, au participat Iulian Bauer, președinte Camera Taximetriștilor Botoșani, afiliată Confederației Operatorilor și Transportatorilor din România, Aurelian Albu prim-vicepreședinte Camera Taximetriștilor Botoșani, Mihai Șpaiuc, taximetrist și Maxim Gabriel, taximetrist. Aceștia s-au arătat nemulțuiți de faptul că operatori precum Bolt sau UBER practică taximetrie mascată și nu se supun legilor care reglementează activitățile de transport. Totodată, cei patru  și-au prezentat principalele doleanțe și au solicitat abrogarea O.U.G nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto, aprobată prin Legea 204/2019 și alinierea activității ”transportului alternativ” la politicile comune de transport al persoanelor. Mai mult, taximetriștii s-au plâns că nu pot face față prețurilor pe care uneori le practică transportatorii alternativi, în condițiile în care pentru un kilometru cu taxiul  tariful este de 3,5 lei iar UBER și Bolt nu se supun unei asemenea reglementări.”Ce fac ei este o taximetrie mascată. Practică aceeași activitate, obiectul muncii este același, potențialul client al nostru, dar în alte condiții. În baza unei ordonanțe, care rapid a fost făcută exact pentru ce trebuia. Au pus în condiții cât se poate de ușoare vis a vis de serviciul de taximetrie care este reglementat de o lege specială care spune clar în ce condiții se obține o autorizație de taxi și cum poți să-ți vinzi serviciile mai departe. Pe când transportul alternativ vine în niște condiții ușoare, ieftine, ușor de întreținut, practicând niște tarife dinamice, nu mai are nimeni control. Practic activitatea lor ne diminuează activitatea noastră.” au mai spus reprezentații taximetriștilor. Aceștia au precizat că nu doresc scoaterea celorlalte firme de pe piață, ci vor o reglementare unitară pentru acest sector de activitate.

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă i-a asigurat pe reprezentanții Camerei Taximetriștilor Botoșani că toate solicitările lor vor fi transmise Guvernului României.
Sorin Cornilă: ”Am dat curs solicitării primite vineri, pentru că am vrut să discutăm și înțeleg punctul lor de vedere, iar în cadrul întâlnirii am analizat revendicările pe care le au, pentru care au organizat și protestul din 20 iunie, legate de transportul alternativ care se desfășoară în Botoșani. Interesul comun este ca botoșănenii să poate circula în cele mai bune și sigure condiții, iar legea să fie respectată.”

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.








































ULTIMA ORA