8.8 C
Botoșani
vineri, 25 octombrie 2024

Noi investiții la Spitalul Județean „Mavromati”. Două milioane de euro pentru aparatură performantă

În urma demersurilor făcute de Consiliul Județean Botoșani, Ministerul Sănătății a alocat aproximativ două milioane de euro pentru achiziționarea de echipamente medicale moderne, aceasta fiind una dintre cele mai mari sume alocate la nivel național.

Acest lucru se va întâmpla până la sfârșitul acestui an, CJ fiind obligată să asigure o parte de cofinanțare de 10%, adică aproximativ 200.000 de euro. În cadrul ședinței ordinare a CJ, aferente lunii iunie, consilierii județeni au aprobat proiectul de rectificare a bugetului, astfel încât să fie posibilă plata cofinanțării.” Facem în continuare eforturi și tot ceea ce ține de noi pentru a asigura condițiile necesare efectuării actului medical și sperăm ca eforturile noastre administrative să fie dublate și de cele ale personalului medical care trebuie să manifeste empatie față de pacienți, să fie receptivi la nevoile acestora și să micșoreze timpii de intervenție. Cred că doar așa botoșănenii vor simți bine tratați la ei acasă și nu vor mai pleca să se trateze în alte spitale.” a spus Doina Federovici, președintele CJ.

În ultimii doi ani, sumele atrase de instituție pentru modernizarea spitalului județean se apropie de pragul de 35 de milioane de euro.

 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.








































ULTIMA ORA