După mulți ani de așteptare, locuitorii comunei Pomârla își vor putea racorda locuințele la noul sistem de apă și canalizare, realizat de primărie cu fonduri europene.
Potrivit primarului Dumitru Chelariu, proiectul este aproape finalizat iar în cursul acestui an sistemul va deveni funcțional.
“Suntem la 90% din sistem executat. Am montat stația de epurare, acum montăm echipamentele, montăm stația de tratare. Mai trebuie conectarea la energie electrică. Anul acesta vom face recepția proiectului de apă-canalizare. Îmi doresc enorm să termin această lucrare care le va aduce confort centățenilor. Comuna Pomârla va avea apă din surse proprii, nu vom depinde Bucecea, Vf. Câmpului…
Urmează satul Hulubești și apoi Racovăț. La Racovăț avem foraje pentru apă dar nu vom face stație de epurare. Canalizarea va fi cu vidanjare și transport la stația de epurare din Pomârla. Stația de epurare nu ar fi fezabilă pentru cele 200 de case din Racovăț”, ne-a spus Dumitru Chelariu.
După finalizarea lucrărilor, noul sistem de apă-canalizare ar trebui predat către Nova Apaserv dar rămâne de văzut dacă reprezentanții operatorului vor accepta. Primarul comunei Pomârla susține că are o variantă de rezervă și că va găsi o soluție de administrare.
“Vom face un ADI cu cei care chiar vor să facă un lucru și să facă management. Nu avem nevoie de șefi politici. Noi avem nevoie de oameni care să facă sistemele astea fezabile, să le autorizăm, să le licențiem. După ce m-am chinuit atâția ani, să stau la mâna cuiva, să-l rog frumos să preia sistemul… Eu când am văzut că nu am nicio șansă, mi-am luat soarta în propriile mâini și am avut și noroc pentru că am găsit apă potabilă. Dacă nu era potabilă, așteptam și eu. Dacă nu făceam forajele, era un dezastru. Avem garanția că va fi apă. Noi am făcut foraje pe tot teritoriul comunei. Este foarte bine dimensionat și are capacitatea de a prelua încă o comună”, a adăugat Dumitru Chelariu.