6.6 C
Botoșani
vineri, 25 octombrie 2024

INCREDIBIL Pacieţii riscă să îngheţe de frig în saloane deoarece Spitalul Judeţean Botoşani nu are bani pentru plata încălzirii

rezerva spital

Cea mai mare unitate medicala din judetul Botosani este inglodata in datorii si nu are fonduri pentru asigurarea combustibilului lichid in sectiile de la Saveni si Darabani. De aceea, reprezentantii unitatii medicale si sefii de la Consiliul Judetean se vor intalni si vor incerca sa gaseasca o solutie la aceasta problema stringenta. Mai ales ca, vremea s-a racit si se anunta temperaturi scazute la sfarsitul saptamanii.

“Unul din primele lucruri care trebuie rezolvate este asigurarea combustibilului in zona sectiilor din Saveni si Darabani. Nu vom accepta ca pacientii sa stea in frig in saloane in perioada imediat urmatoare. Sigur se anunta scaderi de temperatura si cu siguranta la inceputul saptamanii viitoare stocurile de combustibil vor fi asigurate la Saveni si Darabani”, a declarat Gheorghe Sorescu, vicepresedinte Consiliul Judetean Botosani.

In momentul de fata, Spitalul Judetean din Botosani da caldura cu portia in saloane pentru a face economie la utilitati.

“Avem un program de caldura, doua ore dimineata, doua ore seara, pentru ca nici nu vrem sa cheltuim multi bani, dar vrem sa asiguram cat de cat conditii de confort pacientilor internati. Si avem un grafic de asigurare a caldurii in functie de temperatura de afara”, a spus Corneliu Mihai, manager Spitalul Judetean de Urgenta.

Spitalul din Botosani inregistreaza datorii de sapte milioane de lei si risca sa nu aiba bani de salarii pana la sfarsitul anului.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES








































ULTIMA ORA