10.5 C
Botoșani
joi, 24 octombrie 2024

ALEGERI LOCALE 2020. Dărăbănenii își aleg astăzi un nou primar

Zi importantă pentru cel mai nordic oraș al țării care urmează să aibă un nou primar. După ce liberalul Liviu Hrimiuc a renunțat să mai candideze, în cursa pentru fotoliul de primar sunt înscriși Mihai-Alin Gîrbaci (PNL), Vasile Floria (PSD), Dan Tîrniceru-Ifrim (USR PLUS), Petru Bejinariu (ALDE), Stelică Iacob-Strugaru (PMP) și Sandu Horodincu (Pro România).

Mihai-Alin Gîrbaci, candidatul liberalilor la Primăria Darabani, a sosit la secția de votare 115 din incinta Grădiniței nr. 2 din localitate în jurul orelor 10:40. Acesta a fost însoțit de soția și fetița sa.

”Am votat pentru dezvoltare și pentru viitorul orașului”, a declarat pentru Darabaneni.ro,  actualul viceprimar al orașului, la ieșirea de la urne. ”Îmi pare sincer rău de evenimentele petrecute”, a mai afirmat Mihai-Alin Gîrbaci în legătură cu faptul că a fost nevoit să stea în izolare în perioada campaniei electorale, dar nu a dorit să comenteze mai mult acest subiect. Candidatul PNL la Primăria Darabani a spus că datorită pandemiei, prezența la urne va fi mai scăzută.

Candidatul PSD, Vasile Floria, a votat împreună cu soția sa la orele 15:30. Acesta a mai zăbovit câteva minute în fața secției de votare  nr. 115 pentru că l-a așteptat pe colegul său de partid, Silviu Barbacariu.

”Sperăm într-un trai mai bun alături de copiii noștri, de bătrânii noștri, de restul populației orașului Darabani. Să dea Dumnezeu să trecem cu bine de pandemie”, a fost mesajul lui Vasile Floria, la ieșirea de la urne.

Social-democratul este de părere că pandemia nu va influența în mod direct numărul de voturi pe care îl va obține la aceste alegeri locale. Și el a fost în izolare în perioada campaniei electorale. ”Cine are de venit la vot vine. Succes tuturor contracandidaților mei, să dea Dumnezeu multă sănătate la toată lumea!” a mai transmis prin intermediul publicației Darabaneni.ro, Floria.

Candidatul Alianței USR-PLUS, Dan Tîrniceru-Ifrim, a votat la prânz la secția nr. 114 din incinta Școlii Gimnaziale ”Leon Dănăilă”.

”Am votat pentru o Primărie transparentă, o Primărie în slujba cetățeanului orașului Darabani, nicidecum cetățeanul să fie în slujba Primăriei, ci Primăria trebuie să fie în slujba cetățeanului” a declarat la ieșirea de la urne pentru Darabaneni.ro, politicianul dărăbănean. Dan Tîrniceru-Ifrim avut cel mai mult de pătimit din cauza pandemiei, el fiind internat în spital 10 zile în perioada campaniei electorale.

 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.








































ULTIMA ORA