Maratonul Nordului devine o tradiție în comuna Pomârla și nici măcar pandemia de coronavirus nu i-a oprit pe pasionații de ciclism să participe la această competiție. Peste 250 de persoane au venit la Pomârla pentru ediția din acest an a Maratonului Nordului.
Din cauza restricțiilor impuse de autoritățile statului, organizatorii au fost nevoiți să ia o serie de măsuri dar asta nu i-a deranjat pe competitori. Au venit cicliști din mai multe zone ale țării și au fost foarte încântați de traseu și de modul cum s-a organizat competiția.
Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla, vrea să dezvolte acest maraton și speră ca în câțiva ani să devină o competiție internațională de succes. În plus, el are proiecte majore în infrastructura sportivă și vrea ca an de an să organizeze evenimente de amploare care să atragă sute și chiar mii de oameni.
„Ne bucură că evenimentul poate avea loc și în aceste condiții. Nici pandemia și nici războiul nu au oprit competițiile sportive. Viața merge mai departe. Entuziasmul ăsta sportiv face bine tuturor. În orice domeniu, competiția aduce un plus și aduce o stare de spirit deosebită. Mă bucur că în acest an aniversar are loc această competiție la Pomârla. Este o competiție pe care încerc să o dezvolt de câțiva ani. Mă bucur de cei care mă ajută, de partea tehnică, de voluntari. Este o lecție pe care trebuie să o învețe toată lumea. Voluntariatul în țările Uniunii Europene este la cote înalte și încercăm să facem și noi lucrurile acestea frumoase. În acest an, sunt 100 de voluntari care lucrează la Pomârla și Darabani. Vom încerca să facem mai vizibilă această competiție, o competiție care a dat și campionul național. Vorbim de 600 de ani de la prima atestare documentară a localității și ne bucurăm că are loc această competiție. Pomârla va fi mereu un punct de referință în activități sportive. După ce voi termina și stadionul de 8000 de metri pătrați, voi termina și celelalte terenuri mai mici, vom dezvolta și acest maraton. Voi dezvolta un concept de turism de activități sportive. Participanții vin împreună cu familiile, cu prietenii, vizitează locurile, stau în mijlocul nostru. Vin și campează în zona centrală unde avem șapte hectare de teren. Spre marea mea bucurie, când am participat la unele conferințe la Cluj, Sinaia, Bacău, am fost salutat de participanți la această frumoasă competiție și au spus că vor reveni și anul următor la Pomârla. Mi s-a umplut sufletul de bucurie pentru că o comunitate atât de mică devine vizibilă pe plan național. Trebuie să subliniez și participarea copiilor, entuziasmul lor ne bucură”, ne-a spus Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla.