2.9 C
Botoșani
vineri, 1 decembrie 2023

89 de minore din Botoşani au devenit mame în acest an

maternitatefinalizata19

Lipsa educatiei sexuale, acasa si la scoala, scoate la iveala o realitate ingrijoratoare. De la inceputul anului si pana in prezent, nu mai putin de 89 de adolescente din judet au devenit mame inainte de majorat. Varsta la care fetele ajung sa-si creasca propriii prunci scade de la an la an.

Cea mai tanara mamica din judet are doar 13 ani. Cele mai multe au 16-17 ani, sase dintre ele au doar 15 ani, iar doua 14 ani.

Majoritatea dintre adolescentele care au adus pe lume copii provin din mediul rural si fac parte din familii dezorganizate.Cadrele medicale spun ca situatia este tot mai ingrijoratoare in Botosani pentru ca numarul minorelor cu copii creste vertiginos.

“Anul acesta au fost 48 de nasteri la mame care au 17 ani, 32 de nasteri la mame de 16 ani, sase nasteri la mame de 15 ani, doua nasteri la minore de 14 ani si o singura nastere la o mamica in varsta de 13 ani. Dupa ce nasc, obligatoriu asistentul social preia cazul, ia legatura cu familia si se face o ancheta sociala pentru a afla daca mama are conditii si suport familial pentru cresterea copilului”, a declarat Gina Puflea, medic coordonator sectia de obstetrica si ginecologie.

Lipsa educatiei si nivelul de trai tot mai scazut plaseaza tara noastra pe primul loc in Europa in privinta numarului de mame minore.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA