0.6 C
Botoșani
joi, 30 noiembrie 2023

70 de jandarmi la meciul FC Botoşani – FC Braşov

jandarmi intrare stadion

Astăzi, începând cu ora 18.30, 70 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani vor asigura ordinea şi liniştea publică la meciul de fotbal, disputat de F.C. Botoşani pe teren propriu, în compania echipei F.C.Braşov.

Jandarmii vor asigura ordinea publică, în cooperare cu efective de poliţie, pompieri, poliţie locală şi  reprezentanţi ai firmei de securitate care asigură măsuri de ordine în interiorul stadionului municipal Botoşani.

Comercializarea băuturilor alcoolice la localurile de alimentaţie publică din apropierea stadionului este interzisă în intervalul orar 16.30 – 20.30, administratorii acestora fiind înştiinţaţi cu privire la acest aspect.

Reamintim spectatorilor că le este interzis să pătrundă în incinta stadionului în stare vădită de beţie sau să consume băuturi alcoolice în incinta acestuia,  persoanele care săvârşesc aceste fapte fiind pasibile de a fi sancţionate cu amendă cuprinsă între 250 – 750 lei sau cu prestarea a 100 -150 ore de activităţi în folosul comunităţii, precum şi cu sancţiunea contravenţională complementară de interzicere a accesului la meciurile de fotbal pe o perioadă de 6 luni, conform prevederilor legii nr.4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive .

De asemenea, spectatorii au obligaţia de a se supune controlului corporal preventiv şi al bagajelor efectuat de către forţele de ordine la intrarea pe stadion, scopul acestuia fiind de a nu permite intrarea cu obiecte contondente care ar putea fi folosite la săvârşirea unor fapte cu violenţă.

Jandarmeria recomandă spectatorilor să vină din timp la stadion, pentru a fi evitată aglomeraţia în zona punctelor de intrare şi să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea duce la manifestări violente.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA