26.6 C
Botoșani
marți, 23 iulie 2024

65 de botoşăneni transportaţi cu elicopterul SMURD în 2014

elicopter smurd (1)

Anul trecut, 4.370 de botoşăneni, dintre care 274 copii, au fost salvaţi/asistaţi de medicii, asistenţii şi paramedicii Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Botoşani. Comparativ cu anul precedent, solicitările pentru echipajele SMURD, inclusiv cel de Terapie Mobilă Intensivă (TIM), au crescut cu peste 10%.

Personalul medical care deserveşte ambulanţele SMURD (echipaje de prim ajutor şi echipajul de terapie intensivă mobilă) a avut în medie 12 intervenţii pe zi.

Echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD a salvat, anul trecut, 191 de persoane, dintre careopt copii.

În general, echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD a intervenit pentru acordarea primului ajutor medical bolnavilor aflaţi în stare de inconştienţă, policontuzionaţi şi politraumatizaţi sau în stop cardiorespirator.

Au existat şi situaţii în care echipajele SMURD au fost solicitate pentru bolnavi închipuiţi.

Anul trecut, ca urmare a solicitărilor medicale, 65 botoşăneni în stare gravă au fost transportaţi cu elicopterul SMURD la diferite centre medicale de specialitate din ţară.

În urma derulării campaniei „2% pentru SMURD”, peste 700 de botoşăneni au susţinut activitatea Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA