20.6 C
Botoșani
duminică, 14 aprilie 2024

63.000 de lei costă să candidezi pe listele ALDE la PARLAMENTARE. ALDE Botoşani riscă să nu aibă candidaţi deoarece nu şi-a achitat datoriile de la alegerile locale

alde iacob, zmau

Potrivit DIGI24, ALDE a decis criteriile de eligibilitate pentru a ajunge pe lista partidului la parlamentare. Printre care se numără pregătirea profesională şi activitatea politică în mandatul actual, dar a impus şi o serie de criterii financiare şi cere donaţii de 10.500 de lei de la filiale pentru fiecare candidat şi 63.000 de lei de la fiecare membru care vrea să fie senator sau deputat.

În aceste condiţii, ALDE Botoşani are şanse infime de a se prezenta în campania electorală cu liste de candidaţi la Senat şi Camera Deputaţilor. Liderii ALDE Botoşani nu au fost în stare să-şi achite datoriile de la alegerile locale din luna iunie şi e greu de crezut că vor avea bani să se prezinte în campania electorală pentru alegerile parlamentare. În plus, e greu de crezut că vor găsi oameni cu bani şi care să fie dispuşi să-i arunce într-o campanie electorală, mai ales că acest partid este cotat cu şanse foarte mici să ajungă în Parlament.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA