27.6 C
Botoșani
joi, 1 iunie 2023

5000 de pachete cu ţigări depistate într-un autoturism

tigari in masina3

Ieri, în jurul orei 00.40, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – IPJ Botoşani au identificat pe raza municipiului Dorohoi, judeţul Botoşani, un autoturism condus de un tânăr de 29 ani, din satul Vlădeni-Deal, comuna Frumușica, județul Botoșani.

În autovehicul se afla în calitate de pasager un bărbat de 34 ani, din municipiul Botoșani.

Efectuând controlul autoturismului, poliţiştii au depistat cantitatea de 100.000 țigarete (5.000 pachete) de proveniență Republica Ucraina, pentru care cele două persoane nu au putut prezenta documente legale de proveniență.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă calificată prin colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

Poliţiştii au dispus față de cei doi bărbaţi măsura reținerii pentru 24 de ore în arestul IPJ Botoşani.

Cantitatea de țigarete identificată, în valoare de peste 62.000 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Prejudiciul estimat, cauzat bugetului consolidat al statului, depăşeşte 54.000 lei. Din primele cercetări efectuate, s-a stabilit că întreaga cantitate de țigarete  a fost preluată de pe raza localității Hudești, județul Botoșani și era destinată comercializării pe raza municipiului Botoșani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA