10.6 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

50 de fermieri din Botoşani vor protesta joi în capitală

miei statiunea popauti

Aproximativ 50 de fermieri din judeţul Botoşani vor pleca miercuri seară către Bucureşti, urmând ca joi să protesteze alături de ceilalţi membrii din Sindicatul Naţional al Crescătorilor şi oi şi capre.

Potrivit portalului Agroinfo.ro, se mizează pe 3.000 de crescători de animale la protestul de pe 2 aprilie din București. Liderii sindicali cer demisia secretarului de stat Daniel Botănoiu, a Mariei Toma, șefa Direcției Organizări de Piață din sectorul zootehnic și a directorului general adjunct Gheorghe Neață.
Fermierii spun că le-a ajuns cuțitul la os și că problemele lor au fost prea mult amânate. Ajutoarele naționale tranzitorii, care nu au ajuns nici acum la fermieri, diminuarea cuantumului acestora, întârzierea deschiderii sesiunii de depunere a cererii unice de plată, Ordinul ministrului, legat de schemele de plată, conceput în defavoarea fermierilor, o cerere unică de plată, stufoasă cât un volum, sunt motive pentru un protest de amploare în fața clădirii Guvernului.
Fermierii botoşăneni spun că acest protest este un prim pas iar în cazul în care nu vor fi rezolvate problemele sunt decişi să meargă cu oile, caprele şi utilajele agricole şi să blocheze capitala.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA