2.9 C
Botoșani
vineri, 1 decembrie 2023

49 de intervenţii ale pompierilor în trei zile

pompieri

În perioada 29 noiembrie – 01 decembrie, pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină în 49 de situaţii de urgenţă. Este vorba de două incendii, şase misiuni de asigurare a măsurilor p.s.i. pe timpul desfăşurării unor meciuri de fotbal şi a manifestărilor desfăşurate cu ocazia „Zilei Naţionale a României” în municipiile Botoşani şi Dorohoi, o misiune de asigurare a măsurilor p.s.i. pe timpul aterizării/decolării elicopterului SMURD şi 39 intervenţii pentru acordarea primului ajutor medical.

Într-o situaţie, riscul generării unor evenimente grave a fost înlăturat până la sosirea echipajelor inspectoratului, de pompierii voluntari. Pe timpul intervenţiilor au fost salvate/asistate 39 persoane. Totodată, au fost protejate de foc bunuri materiale în valoare de cca. 235.000 lei.

În urma situaţiilor de urgenţă s-au înregistrat pagube materiale în valoare de peste 20.000 lei.

Evenimentele cu foc s-au produs ca urmare a nerespectării regulilor şi  măsurilor de prevenire a incendiilor la exploatarea mijloacelor locale de încălzire.

I.S.U. Botoşani recomandă populaţiei judeţului să respecte, atât acasă cât şi la locul de muncă, normele generale de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti şi bunuri materiale.

Pe 1 decembrie, peste 200 de cadre ale I.S.U. Botoşani au fost la datorie. Mai bine de jumătate, au participat la manifestările desfăşurate cu ocazia „Zilei Naţionale a României” în municipiile Botoşani şi Dorohoi, cu 15 autospeciale de intervenţie.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA