20.1 C
Botoșani
luni, 17 iunie 2024

40 de migranţi au fost depistaţi după ce au intrat pe teritoriul judeţului Botoşani

migranti la pomarla

În anul 2015, la frontiera cu R. Ucraina, în zona de competență a SPF Dorohoi și SPF Darabani, au fost înregistrate 14 cazuri în domeniul migraţiei ilegale, fiind descoperite 40  persoane provenind din Siria, Afganistan, Sri Lanka, Bangladesh, Somalia, R. Moldova şi R. Ucraina, care au incercat sa treaca ilegal frontiera in tara nostra.

In toate cazurile s-au intocmit lucrari penale si cei in cauza au fost predati autoritatilor de frontiera din Ucraina.

Spre exemplu, în data de 21 noiembrie 2015, în jurul orei 05.00 un echipaj format din poliţişti de frontieră din cadrul S.P.F. Darabani – I.T.P.F. Iaşi au depistat, pe raza localităţii de frontieră Oroftiana, trei cetăţeni de culoare care nu îşi justificau prezenţa în zonă, fără documente de identitate şi care vorbeau limba engleză.

Cei trei bărbaţi au fost conduşi la sediul sectorului pentru cercetări, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că doi dintre aceştia sunt cetăţeni din Sri Lanka şi unul este cetăţean somalez, care au trecut ilegal frontiera de stat dintre Ucraina şi România, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză poliţiştii de frontieră au făcut cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. În baza acordului încheiat cu Ucraina, migranţii au fost predaţi autorităţilor de frontieră ucrainene, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA