29.5 C
Botoșani
sâmbătă, 20 iulie 2024

39 de botoşăneni au murit anul trecut în afara graniţelor ţării. VEZI unde au fost cele mai multe decese

sicrie foto zoom-biz

Au plecat pentru a face rost de o viata mai buna pentru ei sau pentru familiile lor, dar zeci de botosaneni nu au apucat sa se bucure de munca depusa in strainatate. Nu mai putin de 39 de botosaneni au murit, anul trecut, in strainatate, unde au plecat sa munceasca, cei mai multi dintre ei, respectiv 25 si-au dat ultima suflare in spatiul Uniunii Europene.

Informatiile despre moartea acestora au ajuns la ambasadele Romaniei din strainatate, iar apoi prin intermediul Serviciului de Pasapoarte, la familiile din Botosani.

Ei au fost victime fie ale unor accidente rutiere, ale unor accidente de munca sau chiar ale unor acte de violenta.

Din pacate, cei care isi pierd viata in strainatate raman ingropati acolo. Asta pentru ca familiile din Botosani nu au bani pentru a suporta costurile de repatriere a mortilor, care a ajung pana la 6.000 de euro.

„Majoritatea deceselor, 12 la numar, s-au inregistrat in Italia. In Germania au murit sase botosaneni, in Cehia si Grecia cate doi,iar in Franta, Spania si Anglia cate unul. Alti 14 botosaneni au murit in Brazilia, Peru si Argentina. Majoritatea sunt persoane cu varste pana in 50 de ani.

Multi care au plecat din tara locuiesc in baraci, locuri insalubre, contacteaza diferite boli in lipsa alimentatiei necesare, a caldurii sau a unui spaţiu adecvat pentru a locui si astea duc la deces”,a spus comisarul sef Viorel Gaidur, seful Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea Pasapoartelor Simple.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA