10.5 C
Botoșani
sâmbătă, 24 februarie 2024

38 de miliarde pentru subvenţii la transportul cu maxi-taxi şi tramvai. „Mai avem puţin şi subvenţionăm în totalitate transportul în comun”

maxitaxi

Potrivit proiectului de buget aprobat de Consiliul Local al municipiului Botoşani, 38 de miliarde de lei vechi se vor cheltui anul acesta doar pe transportul elevilor şi pensionarilor. Cele două categorii de persoane beneficiază de gratuitate la transportul local şi au posibilitatea de a opta între tramvai şi maxi-taxi.

La ora actuală, SC Eltrans SA are în jur de 8000 de pensionari abonaţi şi peste 2000 de elevi în timp ce SC Microbuzul SRL are aproximativ 2700 de pensionari şi 800 de elevi abonaţi. Interesant este că valoarea suvenţiei acordate de primărie a crescut considerabil după ce s-a introdus gratuitatea şi la maxi-taxi. Mulţi dintre abonaţii SC Microbuzul SRL locuiesc în zone mărginaşe şi nu au beneficiat până acum de abonament subvenţionat la transportul local. Suma alocată de primărie pentru subvenţii la transportul local este de 38 de miliarde de lei vechi din care aproape 30 de miliarde vor intra în conturile Eltrans şi 8 miliarde în conturile SC Microbuzul SRL.

În şedinţa de Consiliu Local în care s-a votat bugetul pe 2015 au fost unii consiliericare au afirmat că subvenţia la transportul local este prea mare. Printre aceştia s-a numărat şi Florin Ghiorghiţă.

„Vreau să atrag atenţia că pe subvenţie la transport am ajuns la o sumă record de 38 de miliarde de lei vechi, o sumă mai mult decât semnificativă pe care o dăm atât celor de Eltrans cât şi celor de la Microbuzul. Este o sumă foarte mare. Mai avem puţin şi cred că subvenţionăm în totalitate transportul în comun. Putem să luăm în calcul o gratuitate a transportului în comun şi atunci reducem cheltuielile de personal. Ar trebui o gestionare mai bună a acestei subvenţii”, a spus Florin Ghiorghiţă.

Potrivit reprezentanţilor primăriei, toţi elevii şi pensionarii care vor solicita abonamente gratuite la transportul cu tramvaiul sau maxi-taxi, le vor primi.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA