378 de botoşăneni vor bani prin programul Casa Verde

0
394

apm-aglomeratie-5

Aglomeratie a fost si astazi la Agentia pentru Protectia Mediului din Botosani, unde oamenii au dat buluc sa-si depuna dosarele in cadrul programului Casa Verde. Pentru multi dintre ei nu a contat ca a trebuit sa astepte in ploaie. Si-au luat umbrele si dosarele si au stat la rand.


Pe lista sunt inscrise 378 de persoane, dar sumele alocate ajung doar pentru 200 si deja 150 de dosare au fost aprobate. Cand se ajunge la cifra 200 se inchide programul, iar documentele sunt trimise mai departe pentru o noua selectare.

“Dosarele nu se mai primesc dupa cifra de 200 ca nu este finantare. Daca se aproba o noua suma,o noua sesiune de finantare atunci se vor primi din nou dosare. Noi acum dosarele le preluam, le impachetam si le trimitem la Administratia Fondului de Mediu”, a spus Eugen Mateciuc, director APM Botosani.

Echipamentele finantate prin Program sunt:pana la 3.000 lei, pentru instalarea panourilor solare nepresurizate; pana la 6.000 lei, pentru instalarea panourilor solare presurizate si pana la 8.000 lei, pentru instalarea pompelor de caldura.