23.9 C
Botoșani
marți, 25 iunie 2024

35 de elevi botoşăneni au vizat Parlamentul României

copii parlament

Un grup de 35 de elevi de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Botoșani au început săptămâna dedicată programului “Școala altfel” cu o vizită la clădirea în care-și desfășoară activitatea cel mai înalt for democratic al României – Palatul Parlamentului.

Inițiativa acestei vizite a aparținut deputatului botoșănean Cristian Constantin Roman, el însuși un absolvent al Liceului Mihai Eminescu, după cum se numea atunci.

“Această acțiune s-a suprapus cum nu se poate mai bine pe programul “Școala altfel”. Copii au fost entuziasmați să viziteze acest edificiu impunător și emblematic, să meargă în sălile de ședințe și să se fotografieze chiar la tribuna Parlamentului. Poate că unii dintre ei vor reveni, când vor fi adulți, la acea tribună, ca aleși ai cetățenilor”, a declarat la finalul vizitei prof. Gheorghe Oniciuc, unul dintre însoțitorii grupului de elevi.

“Eu văd în acești copii oamenii care vor conduce mâine România și consider că avem obligația să le întindem o mână ca să facă pasul spre acest deziderat. Ei sunt speranța noastră că vor face lucrurile mai bine decât le-am putut face noi”, a declarat, la rândul său, deputatul Cristian Constantin Roman, gazda respectivei acțiuni.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA