ALDE anunţă că a transferat aproape toată organizaţia PNL Dorohoi. Lider PNL Dorohoi: “Eu nu ştiu niciun membru PNL care să plece la alt partid”

0
536

primaria dorohoi foto realitatea dorohoiana

ALDE a dat lovitura la Dorohoi. Şefii alianţei dintre PC şi PLR anunţă că au transferat toată organizaţia PNL din al doilea municipiu al judeţului Botoşani. Ei susţin că este vorba de viceprimarul Dorohoiului, consilierii locali plus încă vreo 500 de membri.

Dumitru Zmău, vicepreşedinte ALDE Botoşani, a declarat într-o conferinţă de presă că la ora actuală, în PNL Dorohoi a mai rămas doar preşedintele Constantin Bursuc.

“Consilierii municipali PNL Dorohoi şi-au exprimat intenţia de a intra în ALDE, cu excepţia domnului Bursuc. De acest colegiu se ocupă domnul vicepreşedinte Cuştea Dorin. Toată organizaţia PNL Dorohoi a trecut la ALDE, cu excepţia preşedintelui Bursuc”, a afirmat Dumitru Zmău.

Constantin Bursuc, liderul PNL Dorohoi, susţine că este vorba de numai trei-patru persoane care vor trece la ALDE şi nu de 500 de liberali. Mai mult, el spune că viceprimarul Dorohoiului şi cei trei consilieri locali oricum nu mai aveau nicio legătură cu PNL-ul încă din 2014.

“Dacă trei oameni au 500 de membri în spate, eu mă bucur pentru ei. Asta ar însemna că la Dorohoi mai există un adversar puternic în afară de PSD şi PNL. După demiterea mea din 2014, Organizaţia Muncipală PNL Dorohoi a făcut nenumărate eforturi pentru demiterea acestor consilieri, s-a votat în birou, dar domnul Florin Ţurcanu nu a ţinut cont de aşa ceva. Ei oricum erau demişi din punctul meu de vedere. A fost o delegaţie permanentă în care s-a votat demiterea lor dar nu s-a luat act. Este vorba de doi consilieri locali şi viceprimarul. Mai este încă un consilier local care a trecut la independenţi. Eu nu ştiu niciun membru PNL care să plece la alt partid. Eu mă bucur că băieţii şi-au ales acest traseu. Ei nu mai aveau nicio legătură cu PNL-ul şi nu se mai aflau nici pe o listă la următoarele alegeri. Ei şi-au căutat un loc în altă parte. La Dorohoi trebuie 500 de voturi pentru un consilier local. Dacă intră vreunul în Consiliul Local e mare lucru. Eşecul este al PNL pentru că nu i-a trecut pe linia trădătorilor. Acum se demonstrează că sunt nişte trădători”, a spus Constantin Bursuc.