20.6 C
Botoșani
duminică, 14 aprilie 2024

300 de bătrâni dintr-o comună din judeţul Botoşani vor beneficia de îngrijire la domiciliu şi hrană

Centru de zi, îngrijire la domiciliu şi masă caldă pentru persoanele în vârstă şi care au nevoie de ajutor. De acest proiect în valoare de aproximativ 900.000 de euro vor beneficia 300 de persoane din comuna Păltiniş, judeţul Botoşani.
Primăria Păltiniş a reuşit să obţină o finanţare pentru realizarea unui proiect social care urmează a fi demarat la începutul anului viitor. Costel Romanescu, primarul comunei Păltiniş, spune că timp de trei ani, finanţarea va fi asigurată din fonduri europene după care sumele necesare se vor aloca din bugetul local.

“Pe măsura 8.2 avem un proiect pentru realizarea unui centru de zi. Am trecut de vizita în teren, de clarificări. Aştept să fiu chemat la ADR Piatra Neamţ pentru a semna contractul. Este vorba de centru de zi şi îngrijire persoane vârstnice la domiciliu, precum şi preparare hrană şi distribuire la domiciliu. Este un proiect de 900.000 de euro. Vor fi aproximativ 300 de beneficiari din comuna Păltiniş. După implementarea proiectului, activitatea va fi finanţată din bugetul local. Putem apela şi la domanţii, sponsorizări”, ne-a spus Costel Romanescu, primarul comunei Păltiniş.

În acelaşi timp, autorităţile locale din Păltiniş insistă pentru realizarea alimentării cu apă din râul Prut. Proiectul în valoare de 2,5 milioane de euro este depus pe PNDL iar dacă va fi implementat, se va rezolva problema pentru 1800 de locuitori.

“Pe PNDL am depus proiecte pentru alimentarea cu apă în Păltiniş şi nişte poduri şi podeţe. Aşteptăm să fim chemaţi să semnăm contractele şi sperăm ca iarna aceasta să organizăm licitaţiile iar din primăvară să se lucreze. Cel mai important este proiectul privind alimentarea cu apă din râul Prut. Este un proiect de 2,5 milioane de euro care include aducţiunea de la Prut, staţie de pompare, staţie de tratare, de clorinare. Se rezolvă problema apei pentru 1800 de locuitori din Păltiniş”, a adăugat primarul comunei Păltiniş.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA