-2.5 C
Botoșani
luni, 4 decembrie 2023

30 de şoferi au rămas fără permis din cauza alcoolului în perioada 2-8 iunie. 17 dintre ei au dosare penale

politisti rutiera9iunie

În perioada 02-08.06.2014, potrivit Calendarului de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (T.I.S.P.O.L.), s-a desfăşurat  campania „ALCOHOL/DRUGS”, având ca obiectiv prevenirea şi combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau drogurilor.

În perioada menţionată, pe raza judeţului Botoşani au acţionat în medie, zilnic, peste 40 de poliţişti rutieri. Au fost controlaţi în trafic, peste 3.100 de conducători de autovehicule.

În cazul a 30 dintre aceştia a fost dispusă măsura reţinerii permisului de conducere, întrucât au fost depistaţi conducând sub influenţa alcoolului.

În 17 cazuri, pe numele conducătorilor auto au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge  şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană, fără a poseda permis de conducere.

În primele cinci luni ale anului 2014, pe raza judeţului Botoşani s-au produs 9 accidente rutiere, pe fondul consumului de alcool, soldate cu rănirea gravă a unei persoane şi rănirea uşoară a altor 11 persoane.

Deşi la nivelul judeţului, consumul de alcool la volan nu se înscrie între cauzele principale, generatoare de accidente rutiere, prevenirea şi combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice rămâne o prioritate constantă pentru poliţiştii botoşăneni.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA