23.4 C
Botoșani
joi, 18 august 2022

30 de milioane de comprimate de pastile cu iod vor fi produse de Antibiotice Iași

Antibiotice Iași va începe producția de pastile cu iod marți, 8 martie, cu o capacitate de producție de 2,5 milioane de pastile în 48 de ore.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat că România ar avea nevoie de 30 de milioane de comprimate în eventualitatea unui atac nuclear declanșat de Rusia. În plus, a dat asigurări că în România există o cantitate suficientă de substanță necesară producerii pastilelor.

„Nu este vorba despre un panaceu universal este vorba despre o substanţă care acţionează ţintit la nivelul tiroidei. Începând de mâine, compania Antibiotice Iaşi va fabrica o mare cantitate, într-un ritm de 2,5 milioane de pastile în 48 de ore. Nu cred că o să fie probleme. Aş vrea un lucru să fie clar pentru toată lumea: iodura de potasiu nu este panaceu universal, nu se ia preventiv. Se administrează strict la indicaţie pentru o anumită categorie de persoane. Ele (n.r. – pastilele) vor fi duse la direcţiile de sănătate publică, important este să ajungă în cât mai scurt timp la nivelul fiecărei primării”, a declarat Alexandru Rafila.

Sursa: Ziare.com

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA