16.4 C
Botoșani
vineri, 14 iunie 2024

Jocuri politice şi pălăvrăgeală inutilă în Consiliul Local. Soarta chiriaşilor din căminul Textila a rămas nedecisă: “Am ajuns să ne prostituăm, devenim păcălicii municipiului Botoşani”

sedinta consiliu local botosani (4)

Peste 90 de familii care locuiesc în căminul Textila au rămas fără cădură deoarece E.ON a sistat furnizarea gazului metan. Motivul îl reprezintă datoriile foarte mari care au fost acumulate de o parte dintre chiriaşi. Astfel, chiriaşii buni platnici au rămas în frig din cauza unora care nu şi-au plătit datoriile.

Primarul Ovidiu Portariuc a considerat că este mai oportun să speculeze această problemă şi să câştige ceva capital politic. El a anunţat că nu poate face nimic deoarece este doar problema sociatăţii Locativa, condusă de Cătălin Flutur. Apoi a convocat o şedinţă de Consiliu Local sub pretextul că trebuie găsită o soluţie.

Şedinţa a început cu un discurs populist al primarului Portariuc care încerca să le explice oamenilor prezenţi în sală cât de mult încearcă el să rezolve problema şi cum nu poate din cauza lui Flutur. A fost invitat să ia cuvântul Ioan Balan, preşedintele asociaţiei de proprietari după care directorul adjunct al SC Locativa SA, Florin Gornea. Acesta a precizat că nu s-au luat prea multe măsuri împotriva chiriaşilor rău-platnici deoarece legislaţia îi apără şi de acum nu mai pot fi evacuaţi până la primăvară. Cu o atitudine arogantă, viceprimarul Cosmin Andrei a început să-l ia la întrebări pe Gornea şi să afle de la acesta cum stau lucrurile.

Dornici să se audă vorbind, mai mulţi consilieri locali au considerat că e momentul să ia cuvântul. Problema este că unii dintre ei au vorbit mult şi prost. Printre aceştia se numără şi Cristinel Brumă, consilier care a fost angajat la Urban Serv, prin concurs, după ce a făcut opoziţie prin vreo trei şedinţe de Consiliu Local. A vorbit vreo cinci-şase minute fără a veni cu vreo propunere sau vreo soluţie.

După o oră de pălăvrăgeală inutilă, consilierul Paul Onişa a luat cuvântul şi le-a transmis colegilor şi primarului că această şedinţă nu îşi avea rostul.

“De ce trebuie să ne întâlnim noi într-o astfel de şedinţă de Consiliu Local, să vorbim de blindat colorifere, dat cu var, reparat trepte? De ce trebuie să fim arbitru într-o situaţie în care avem delegate competenţe. Noi nu putem decât să constatăm că este o problemă şi să dăm un termen foarte scurt. Nu avem niciun fel de competenţe ca să rezolvăm problema acelui cămin. Am ajuns să ne prostituăm în aşa hal în şedinţele de Consiliu Local încât o să devenim într-o bună zi păcălicii municipiului Botoşani. Nu este datoria noastră să găsim soluţii la un calorifer. Poate într-o noapte venim într-o şedinţă de îndată că a crăpat un calorifer într-un cămin. Să dăm un termen de trei zile celor de la Locativa pentru a rezolva problema. Altfel, o să ne întâlnim de îndată şi săptămâna viitoare, de îndată şi peste două săptămâni iar oamenii vor sta în frig. Dacă se ia în 15 minute o decizie, mai stau. Dacă nu, plec de îndată”, a spus Paul Onişa.

Cert este că şedinţa de Consiliu Local de astăzi a fost doar un joc politic al primarului Ovidiu Portariuc. Dacă dorea o rezolvare imediată a problemei, edilul ar fi trebuit să renunţe la orgolii, să se întâlnească cu reprezentaţii Locativa şi asociaţiei de locatari şi să găsească o soluţie.

sedinta consiliu local botosani (8) sedinta consiliu local botosani (7) sedinta consiliu local botosani (6) sedinta consiliu local botosani (5) sedinta consiliu local botosani (4) sedinta consiliu local botosani (3) sedinta consiliu local botosani (2) sedinta consiliu local botosani (1)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA