13.3 C
Botoșani
luni, 23 mai 2022

27-28 septembrie: Târgul Agro-Zoo de la Popăuţi. Se anunţă cel mai tare eveniment de până acum. Peste 30.000 de oameni sunt aşteptaţi la ediţia din acest an. VEZI programul manifestărilor

targ agrozoo17

Staţiunea de Cercetare Popăuţi în parteneriat cu asociaţiile din domeniul agricol al judeţului Botoşani vor organiza sâmbătă şi duminică o nouă ediţie a Târgului Agro-Zoo. Evenimentul va avea loc în incinta Staţiunii de Cercetare Popăuţi iar organizatorii mizează pe aproximativ 30.000 de vizitatori în cele două zile.

De organizarea evenimentului s-a ocupat Ionică Nechifor, directorul Staţiunii de Cercetare Popăuţi şi în acelaşi timp preşedinte al Asociaţiei Moldoovis. El spune că în prima zi, că în prima zi vor fi mai multe acţiuni dedicate fermierilor, inclusiv întâlniri cu reprezentanţii Ministerului Agriculturii care vor prezenta strategia pentru anii următori precum şi modul cum vor putea fi accesate proiectele cu finanţare europeană

„Evenimentul va începe sâmbătă la ora 11.00. Se vor vizita exemplarele de animale. În jurul orei 13.00 va avea loc o întâlnire cu fermierii şi se va discuta pe noua politică agricolă comună. Mi-au confirmat cei de la Ministerul Agriculturii că îşi vor trimite reprezentanţi la Popăuţi pentru a prezenta ce sprijin va avea fermierul începând cu anul 2015. Vor fi prezentate proiectele care pot fi accesate. Tot sâmbătă vom avea o întâlnire cu membrii consiliului director al Federaţiei Romovis. Va fi o dezbatere în care se vor lua unele decizii privind activitatea federaţiei şi vom stabili ce măsuri vom lua în ceea ce priveşte boala limbii albastre. După amiază se va trece la degustări de produse tradiţionale, vom organiza o masă pentru fermierii participanţi. De asemenea, avem un spectacol cu artişti cunoscuţi în muzica populară românească”, ne-a declarat Ionică Nechifor.

Duminică, cei prezenţi la târg vor avea posibilitatea să asiste la o paradă a animalelor care aparţin fermierilor botoşăneni. De asemenea, va avea loc o premiere a fermierilor.

„Duminică, în jurul orei 13.00 vom avea o acţiune la care vor fi prezenţi parlamentarii, reprezentanţii Consiliului Judeţean. Apoi va fi paradă a animalelor. După  prezentarea animalelor vom face premierea fermierilor. Avem mai mulţi fermieri decât la ediţiile trecute. Au mai fost fermieri care şi-au manifestat dorinţa de a participa dar din păcate nu avem spaţiu suficient. Vor fi prezenţi cei mai mari şi cei mai buni producători din toate segmentele”, a adăugat Ionică Nechifor.

La ediţia din acest an nu vor participa decât fermieri din judeţul Botoşani şi asta deoarece există acele focare de boală a limbii albastre. Deşi au existat solicitări de la fermieri din alte judeţe, organizatorii au decis ca la ediţia din acest an să participe doar fermieri din judeţul Botoşani.

„Datorită situaţiei create la nivel naţional cu boala limbii albastre, nu ne putem permite să riscăm şi să aducem anumite focare dintr-un judeţ în altul. Erau fermieri din Iaşi, Vaslui, Suceava, Republica Moldova care şi-au manifestat dorinţa de a veni la acest târg. Va trebui să ne limităm la ceea ce avem în judeţul Botoşani pentru a evita anumite probleme care pot apărea”, a mai precizat directorul Staţiunii de Cercetare Popăuţi.

Pe scena amplasată în incinta Staţiunii de Cercetare Popăuţi vor urca ansamblurile Stejărelul din Coţuşca, Muguraşii, Doruleţ din Durneşti, Hudeşteanca din Hudeşti, Hora din Vlăsineşti, Comorile Luncii din Lunca, Sireţelul din Vf. Câmpului, Doina Costeştilor din comuna Răchiţi şi Cordăreanca. De asemenea, vor concerta Orchestra de muzică populară Mugurel cu Angela Ciochină, Mihai Grosu, Ana Barbu, Ion Dascăl, Silvia Zagoreanu, Constantin Rotaru, Constantin Bahrin şi Igor Cuciuc.

După spectacolul susţinut de orchestra Mugurel, pe scenă va urca Orchestra populară Rapsozii Botoşanilor cu Laura Ştefănescu, Elena Mândrescu, Cornelia Ciobanu, Dan Doboş, Petronela Rusu şi Constantin Petrescu.

Cap de afiş sunt Nicoleta Voica şi Sofia Vicoveanca.

„Noi sperăm să avem în cele două zile undeva între 25.000 şi 30.000 de vizitatori. Vor fi mijloace de transport din Botoşani spre Staţiunea Popăuţi, din jumătate în jumătate de oră. Cu singuranţă vor fi mulţi care vor veni cu maşinile personale dar punem şi mijloace de transport pentru cei care nu au cu se de deplasa”, a conchis directorul Staţiunii de Cercetare Popăuţi.

Afis-Rapsodii-de-Toamna

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA