21 de primari botoşăneni şi 6 oameni de afaceri au învăţat la Bruxelles cum să atragă fonduri europene. C. Şoptică: “Abordarea noastră este una de construcţie şi mai apoi de împărţire”

0
686

pnl-start-campanie-electorala-1

Primarii liberali din judeţul Botoşani, împreună cu parlamentarii PNL şi şase oameni de afaceri au fost timp de trei zile la Bruxelles pentru a se instrui în ceea ce înseamnă accesarea de fonduri europene.

Delegaţia a fost condusă de către deputatul Costel Şoptică, prim vicepreşedinte al Orhanizaţiei Judeţene PNL Botoşani.

“Pentru că au rămas încă 24 de miliarde de euro de atras ca şi fonduri europene în decada 2014-2020, la iniţiativa parlamentarilor botoşăneni, împreună cu europarlamentarul Mihai Ţurcanu, peste 21 de primari şi câţiva oameni de afaceri s-au deplasat la Bruxelles. Am fost întâmpinaţi de Mihai Ţurcanu, Daniel Buda, Ramona Mănescu. Am avut o zi în care am discutat probleme tehnice, primarii au fost foarte interesaţi iar la final au primit un ghid prin care pot să absoarbă fonduri europene, alte fonduri europene decât pe axele cunoscute. Ne dorim să dezvoltăm infrastructura”, a declarat deputatul Costel Şoptică, adăugând:

“Abordarea noastră este una de construcţie şi mai apoi de împărţire. În cadrul acestei deplasări am avut şi consilieri de la Comisia Europeană care au explicat modalitatea prin care se pot crea noi oportunităţi de finanţare a UAT-urilor din România. Unii primari au pus întrebări şi au primit răspunsuri, urmând să colaboreze prin intermediul europarlamentarilor români pentru a atrage fonduri”.

Printre oamenii de afaceri care au făcut deplasarea la Bruxelles se numără membrii familiei Bidaşcă plus câţiva investitori în agricultură.