Connect with us

AGRICULTURA

Fermierii botoșăneni sunt invitați la bal. Evenimentul va fi organizat pe data de 15 ianuarie VIDEO

Published

on

Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine Moldoovis organizează pe data de 15 ianuarie, începând cu ora 19.00, la complexul Rediu, o nouă ediție a Balului Fermierului.

Organizatorii evenimentului spun că anul acesta vor fi o serie de măsuri suplimentare, impuse de legislația din România și vor avea acces doar fermierii vaccinați și cei care s-au testat iar rezultatul este negativ. Ionică Nechifor, președintele Asociației Moldoovis, intenționează să organizeze și un punct de testare la intrare în complex astfel încât fermierii să nu mai fie nevoiți să meargă la centrele din Botoșani.

“Suntem în plină pregătire a Balului Fermierului, cu respectarea condițiilor privind SARS COV. Vom avea acele măsuri în așa fel încât să nu se răspândească acest virus. Una din condiții este de a fi vaccinați sau de a fi testați. Chiar mă gândeam la o variantă și sper să o rezolvăm, pentru acei fermieri care nu au testul făcut. Să chemăm personal medical care să facă testul rapid celor care nu sunt vaccinați. Va fi un număr mai redus de fermieri, pentru că trebuie să respectăm toate măsurile, în funcție de capacitatea sălii. Vom avea premierea celor mai buni fermieri, acel Top 30. Anul acesta venim cu o noutate, în așa fel încât să se simtă reprezentați la toate secțiunile. Sunt fermieri care sunt membri ai asociației din anii 2000 și sunt fermieri înscriși mai târziu. Nu trebuie să excludem valoarea nucleului pe care îl au în ferme. De aceea am decis să facem pe secțiuni. Avem niște criterii de evaluare pentru fermierul anului și anume evoluția lui în toată perioada aceasta, a perseverenței lui și a nucleului pe care îl are. Avem un grup de zece fermieri iar până la bal vom stabili fermierul anului”, a precizat Ionică Nechifor.

În afara prezentării activității din 2021 și a premierii, organizatorii au pregătit și un program artistic.

“Va veni Florin Vasilică cu grupul din Teleorman. Ei sunt artiști mai aproape de acest domeniu al nostru. Sperăm că vor accepta să vină și Fetele de la Botoșani. Avem cel mai bun grup de lăutari și anume maestrul Cozmiță cu formația dânsului”, a mai precizat Ionică Nechifor.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad