Connect with us

National

„Petrecerile COVID”, moda care ia amploare în vestul Europei. Oamenii se infectează intenţionat pentru a obţine certificatul verde

Published

on

Un procuror din provincia italiană Bolzano a deschis o anchetă după ce un bărbat a murit şi mai multe persoane au ajuns în stare gravă la ATI în urma participării la o “petrecere COVID“. Astfel de petreceri, la care oamenii participă special pentru a contracta virusul, au devenit o modă în Europa.

Bărbatul răpus de virusul ucigaş avea 55 de ani şi a murit în Austria, săptămâna trecută, după ce s-a infectat la o petrecere organizată în Tirolul de Sud, provincie din nordul Italiei. Alte trei persoane, printre care şi un copil, sunt acum internate într-un spital din provincie după ce s-au infectat la petreceri similare.

Autoritățile sanitare italiene sunt de părere că oamenii fac parte din categoria antivacciniştilor şi s-au infectat intenţionat pentru a obţine certificat verde, necesar angajaţilor din Italia. Potrivit primelor informaţii, bărbatul care a murit în Austria ar fi lucrat în Italia şi de aceea ar fi avut nevoie de acest certificat.

„Am primit mai multe confirmări de la medici, dar şi de la pacienţi care au recunoscut că s-au infectat intenţionat. Fac asta pentru a dezvolta anticorpi şi pentru a obţine certificatul verde.

Sunt tineri, chiar și copii de vârstă școlară, care se întâlnesc cu alte persoane depistate pozitiv ca să se infecteze pe cale naturală. Nu-și dau seama că și la copii, la tineri, acest lucru este foarte periculos și poate avea consecințe pe termen lung, iar în faza acută pot ajunge la spital. În prezent avem un copil bolnav de COVID internat la Pediatrie”, a declarat Patrick Franzoni, coordonatorul unităţii anti-Covid din Bolzano, pentru ziarului italian Il Dolomiti.

Moda petrecerilor de infectare ar fi pornit din Austria, țară care acum a intrat în lockdown pentru a patra oară, şi a prins mai cu seamă în nordul Italiei. Aici, cei care nu se vaccinează încearcă să se infecteze şi să obţină astfel un Green Pass ca să poată lucra, să poată intra în baruri și restaurante și să circule cu transportul public. În Italia, dovada trecerii prin boală este suficientă pentru a obține certificatul verde valabil şase luni.

Citește mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad