Connect with us

National

STUDIU | Peste 700.000 de români spun că vor să plece din ţară în 2022

Published

on

Sute de mii de români vor să plece din ţară în 2022 din cauza hoţiei, minciunii şi conservatorismul. Cea mai mare tentație de emigrare este în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani.

Peste 700.000 de români spun că vor să plece din ţară. 3% dintre români spun că sigur pleacă anul viitor din țară și alți 5% că probabil vor pleca, arată o cercetare realizată de ReThink România, potrivit Libertatea.

Unul dintre cele mai îngrijorătoare elemente este faptul că tentaţia de a pleca din ţară este cea mai puternică în rândul tinerilor 16 și 24 de ani, susţine antreprenoarea Manuela Mancaș.

Cercetarea referitoare la intențiile de emigrare ale românilor a fost realizată pe un eșantion reprezentativ, în rândul populației cu vârste de la 16 la 64 de ani, de către inițiativa ReThink Romania, din care Manuela Mancaș face parte.

„Cei care vor să emigreze au venituri scăzute, dar dacă te uiți la vârsta lor, e normal ca veniturile să fie pe primele trepte, dar mulți dintre ei au studii superioare sau sunt la facultate, prin urmare au capacitatea de a contribui la economia țării”, a explicat Manuela Mancaș, reprezentant al ReThink, conform sursei citate.

3% dintre românii chestionați spun că vor sigur să plece anul viitor și alte 5 procente spun că probabil vor pleca.

„Dacă faci un calcul, asta înseamnă cu certitudine 230 de mii de români, dacă îi luăm și pe cei cu probabilitate, ajungem pe la 730 de mii de români. Evident că de la intenție până la comportament propriu-zis mai este un mare pas, dar e îngrijorătoare și intenția. Probabil unii dintre ei sunt cu bagajele făcute, cu planurile făcute”, a mai precizat Manuela Mancaș.

Studiul arată că românii care vor să emigreze cred mai mult în puterea coordonatelor din exteriorul lor (țara, familia, mediul din care provii, etnia etc.), pe care le percep ca pe un dezavantaj personal.

Cei care vor să plece din România au pus ambiția pe primul loc, urmată de muncă, încredere în sine, să ai mentori și apoi educația.

Sursa: RTVNET

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad