Connect with us

Administratie

Proiect de 4,5 milioane de euro finalizat în orașul Flămânzi FOTO&VIDEO

Published

on

Primăria orașului Flămânzi a obținut în urmă cu mai bine de trei ani o finanțare europeană, prin Programul Operațional Capital Uman, pentru implementarea unui proiect social. Obiectivul proiectului a fost reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate, prin implementarea unor măsuri integrate.

Dan Oloeriu, primarul orașului Flămânzi, a spus că acest proiect a fost o adevărată provocare pentru administrația locală iar primele probleme au apărut înaintea semnării contractului de finanțare. Autoritățile locale și-au asumat anumite riscuri, proiectul a mers mai departe iar astăzi acesta s-a finalizat cu succes, mare parte dintre obiectivele propuse fiind realizate.

Acest proiect a fost realizat de Primăria orașului Flămânzi în parteneriat cu Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu Flămânzi, Fundația ICAR și SC THR Consulting Grup SRL.

Prin acest proiect a fost reabilitată o fostă clădire CAP și s-a creat un Centru Comunitar Integrat cu o sală pentru formare profesională, un punct de informare socio-medical, un atelier de creație, servicii de consiliere, informare și mediere, un club al seniorilor și o sală pentru promovarea tradițiilor și folclorului care a fost dotată cu instrumente muzicale.

Timp de trei ani, 50 de copii din zonele defavorizate au beneficiat zilnic de o masă caldă, au primit lunar câte o bursă de 100 de lei plus rechizite și uniforme. În plus, 20 de liceeni au fost consiliați pentru tranziția de la școală la locul de muncă iar în perioada vacanțelor s-a organizat “Grădinița estivală” pentru preșcolari și părinții acestora.

Tot prin acest proiect, 375 de persoane au făcut cursuri de calificare profesională în mai multe meserii precum tâmplar, instalator, lucrător în comerț, bucătar, lăcătuș mecanic sau zidar. De asemenea, 50 de persoane au făcut cursuri de comunicare într-o limbă străină.

600 de persoane au beneficiat de consultații medicale, analize medicale de bază și examene medicale de specialitate, 50 de familii cu copii au primit consiliere privind îngrijirea și educarea copiilor iar 300 de persoane au fost informate cu privire la accesul la serviciile medicale.

Mai citește: FLĂMÂNZI. 30 de afaceri începute cu bani europeni: „Este un vis împlinit” FOTO&VIDEO

Un număr de 150 de persoane din Flămânzi au participat la cursuri de antreprenoriat iar ulterior 30 dintre acestea au primit câte 25.000 de euro pentru a începe o afacere și pentru a realiza locuri de muncă în orașul Flămânzi.

30 de familii au primit sprijin în vederea reglementării documentelor de proprietate și au fost reabilitate locuințele unor persoane cu o situație financiară dificilă.

Chiar dacă a fost un proiect greu de implementat, Dan Oloeriu vrea să obțină o nouă finanțare europeană atât pentru combaterea sărăciei cât și pentru dezvoltarea mediului de afaceri din Flămânzi.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad