Connect with us

Administratie

Cel mai important proiect al comunei Pomârla se apropie de final VIDEO

Published

on

După mulți ani de așteptare, în 2022, locuitorii comunei Pomârla vor beneficia de noul sistem de apă-canalizare. Potrivit autorităților locale, lucrările se apropie de finalizare iar în cursul anului viitor va fi predat sistemul către Nova Apaserv.

“Am spus de la început că este un proiect greu de implementat și chiar așa a fost. Totuși, suntem la un grad de execuție înaintat, suntem cu toate conductele și tot ce înseamnă magistrale introduse în pământ, clădirile aferente echipamentelor sunt executate însă trebuie să ajung la parte de finanțare. S-au întâmplat niște fenomene în timpul jocului care ne-au pus mari probleme. Când se schimbă regulile în timpul jocului este grav. A apărut acea ordonanță 114 care ne-a încurcat și nu am putut ajusta prețurile. Mai mult, astăzi s-au dublat efectiv prețurile la multe dintre repere, la multe dintre echipamente s-au dublat. Pe AFIR nu se poate schimba prin act adițional valoarea contractată și nici prin alte ajutoare de stat. Doar dacă ai fonduri proprii și când vorbim de un proiect de asemenea anvergură, noi nu putem asigura miliarde pentru a ajusta sau pentru a schimba parametrii proiectului. Nicio clipă nu vom face rabat de la efort pentru a duce la bun sfârșit acest proiect vital pentru comunitatea noastră.

Mai avem de montat echipamentele pentru stația de epure, echipamentele pentru stația de tratare, echipamentele pentru pompare. Bazinele sunt executate și urmează doar echipamentele. Ne puneam speranțe în ajutarea prețurilor dar nu s-a făcut. Norocul nostru este că am lucrat foarte bine și am absorbit banii europeni și momentul acesta avem banii europeni visteria noastră. Deci avem bani europeni pentru echipamente.

Totuși este un proiect de un an de zile și nu de ani. Sunt proiecte care au durat decenii. Eu mă bucur că l-am gândit bine, am găsit sursa de apă, este fezabilă. Magistrala pe care trebuia să o asigure Consiliul Județean nu există”, a spus Dumitru Chelariu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad