Connect with us

National

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloș candidat pentru funcția de premier

Published

on

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni, după consultările de la Cotroceni, că îl propune pe Dacian Cioloș, liderul USR,  pentru funcția de premier.

La consultările de luni de la Cotroceni, PNL nu a propus un premier, întrucât nu are majoritate. Liberalii au transmis însă că îl susțin în continuare pentru această funcție pe Florin Cîțu.

USR a cerut refacerea coaliției, cu condiția ca premier să nu mai fie Florin Cîțu. În caz contrar, propunerea partidului pentru funcția de premier a fost liderul Dacian Cioloș.

”În toate discuțiile, am reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolvate indiferent cine guvernează. Este important să se gestioneze bine situația pandemică, creșterea prețurilor la energie și să se ia măsuri pentru ca celelalte prețuri să nu crească la un nivel insuportabil pentru populație, să beneficiem de sumele mari din PNRR.

Am reiterat importanța pregătirilor pentru perioada de iarnă, acestea sunt chestiunile importante pentru români, nu certurile politice.

Formațiunile politice au venit cu diferite abordări. Din toate, eu am reținut una. Am decis să-l desemnez pentru poziția de candidat la funcția de prim-ministru pe Dacian Cioloș”, a anunțat șeful statului luni seară, la Cotroceni, după consultări.

Sursa: REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad