Connect with us

Administratie

Dan Oloeriu: “Estimez că în primăvara anului 2022 vom avea gaz în Flămânzi”

Published

on

După un deceniu de demersuri făcute pe la ministere și agenții guvernamentale, orașul Flămânzi va fi în sfârșit racordat la gaz metan. Potrivit primarului Dan Oloeriu, a fost semnată autorizația de construcție pentru stația de medie presiune iar în primăvara anului viitor, o parte dintre locuitorii orașului Flămânzi vor beneficia de gaz.

În urmă cu doi ani, au început lucrările la primul proiect de gaz în orașul Flămânzi. S-a făcut rețeaua de gaz pe câteva străzi dar proiectul s-a blocat din cauza faptului că nu exista o stație de medie presiune. Odată cu modificările legislative, s-a rezolvat și această problemă iar primarul Dan Oloeriu spune că în primăvara anului viitor vor fi racordate primele case și primele instituții la gaz.

“Am eliberat autorizația de construcție pentru stația de medie presiune. Prin noua legislație, compania Transgaz este obligată să facă racordul de la magistrală către infrastructura locală. În luna mai am reușit să semnăm contractul de racordare. Au făcut proiectul tehnic pentru stația de medie presiune, am eliberat autorizația de construcție și urmează să scoată la licitație. Din câte am înțeles, termenul de finalizare va fi patru luni. Eu estimez că în primăvara anului 2022 vom avea gaz în localitatea noastră”, a spus Dan Oloeriu.

Între timp, Primăria Flămânzi a început să pregătească un alt proiect de extindere a rețelelor în aproape tot orașul. S-au făcut primii pași iar acum se caută sursa de finanțare.

“Este un proiect în valoare de șapte milioane de euro. Este depus la Ministerul Fondurilor Europene, prin POIM. În momentul de față este în evaluare. Avem speranțe că și acest proiect va intra la finanțare. În cazul în care nu vom reuși pe POIM, vom încerca pe alte surse de finanțare, pe Programul Național de Investiții Anghel Saligny”, a adăugat primarul orașului Flămânzi.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad