Connect with us

Administratie

Primarul Cosmin Andrei cere sprijinul guvernului pentru proiectul de modernizare a transportului local

Published

on

Autoritățile locale au amânat luarea unei decizii în ceea ce privește proiectul cu finanțare europeană pentru modernizare transportului local. Primarul Cosmin Andrei spune că acest proiect va fi realizat doar dacă va primi sprijin din partea guvernului.

“Până în acest moment nu am închis licitația, nu am ajuns la o concluzie. Așteptăm o decizie a guvernului în ceea ce privește cofinanțarea proiectelor, fazarea lor. Nu doar la Botoșani avem nevoie de o cofinanțare foarte mare. Această situație este la nivel național și guvernul trebuie să se aplece cu toată atenția astfel încât să crește gradul de absorbție. Au crescut prețurile foarte mult iar aceste întârzieri ar trebui partajate între o ineficiență a administrației publice locale și o lipsă a deciziei guvernamentale. Așteptăm un sprijin al guvernului pentru că nu ne descurcăm singuri. Un împrumut înseamnă o presiune foarte mare pe bugetul local și o lipsă a posibilităților de dezvoltare în viitor. Cu tot riscul, mai așteptăm un pic”, a spus primarul Cosmin Andrei.

“Eu îmi doresc foarte mult să avem această investiție finalizată dar nu cu aceste costuri. Majoritatea botoșănenilor nu își doresc tramvai în municipiu pentru că se raportează la o infrastructură veche. Eu am transmis mereu că există această șansă de finanțare doar pentru tramvaie. Nu putem lua banii în acest exercițiu, să achiziționăm autobuze electrice. Dacă trebuie să cofinanțăm cu foarte mulți bani din bugetul local, nu voi face acest lucru. Voi renunța la proiect și căutăm alte posibilități de transport”, a adăugat edilul municipiului.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad