Connect with us

Administratie

FLĂMÂNZI. Se asfaltează 10 kilometri de străzi și urmează încă 37 de kilometri / VIDEO

Published

on

În următorii trei-patru ani, majoritatea străzilor din orașul Flămânzi vor fi asfaltate. În momentul de față, printr-un proiect cu finanțare europeană se modernizează aproximativ 10 kilometri dar primarul Dan Oloeriu spune că mai are încă trei proiecte pregătite.

Luna aceasta a început asfaltarea mai multor străzi din orașul Flămânzi. În total, este vorba de zece kilometri de drum asfaltat la care se mai adaugă trotuare și piste pentru bicicliști. Primarul Dan Oloeriu spune că proiectul este într-un stadiu avansat și că în următoarea perioadă, oamenii care locuiesc pe aceste străzi vor avea condiții decente. Vestea bună pentru locuitorii orașului Flămânzi este că urmează să înceapă noi proiecte care vizează modernizarea străzilor.

“După o așteptare de șase-șapte ani, în momentul de față suntem la stadiul de covor asfaltic, undeva la 60-70% în ceea ce privește proiectul de mobilitate urbană. În paralel, lucrăm și la trotuare și piste de bicicliști. Avem în jur de 10 kilometri de străzi asfaltate și 20 de kilometri de piste de bicicliști și trotuare. În paralel cu acest proiect, din 2018 lucrăm la un alt proiect. Este un proiect finanțat prin POR Axa13 și avem încă 10 kilometri de străzi care vor fi modernizate. Deja suntem la faza de implementare a unui alt proiect, prin Programul Operațional Asistență Tehnică, pentru încă 15 kilometri. Pe Programul Național de Investiții Anghel Saligny am depus un proiect pentru încă 12 kilometri și sperăm să prindem o finanțare. Cu ceea ce am făcut până acum și cu aceste proiecte, ne ducem undeva la 60-70% de drumuri modernizate”, a spus primarul Dan Oloeriu.

Tot în ceea ce privește infrastructura, în momentul de față se lucrează la amenajarea trotuarelor, în zona drumului național Botoșani – Tg. Frumos. Este un proiect realizat cu fonduri din bugetul local și vor fi în total 10 kilometri de trotuar.

“E un proiect paralel proiectului CNAIR privind reabilitarea drumului Botoșani – Tg. Frumos. Ne apropiem de finalizarea lucrărilor pe tronsonul centru civic – ieșirea spre Frumușica. Celelalte tronsoane au fost executate. Este un proiect finanțat sută la sută de Consiliul Local Flămânzi. După finalizarea lucrărilor la drumul Botoșani – Tg. Frumos, vom demara un proiect în ceea ce privește aspectul peisagistic”, a adăugat primarul Dan Oloeriu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad