Connect with us

Administratie

Cosmin Andrei: “Vom înlocui jumătate din lămpile actuale cu un iluminat modern”

Published

on

Anul viitor va începe modernizarea iluminatului public în municipiul Botoșani. Asta susține primarul Cosmin Andrei care vrea un sistem modern și cu un consum mic de energie electrică.

Edilul municipiului spune că investiția va fi demarată cu fonduri din bugetul local și că se va amortiza în câțiva ani.

“Organizăm licitație pentru gestiunea sistemului de iluminat public. Vom înlocui jumătate din lămpi într-un viitor apropiat. Investițiile le începem de anul viitor. Vom avea un acord cadru pe patru-cinci ani. Vom înlocui lămpile actuale care nu oferă o bună vizibilitate, cu un iluminat modern, controlat de la distanță, cu posibilități de telegestiune, să avem și un oraș smart. Sunt lămpi care vor consuma o treime din cât consumă lămpile pe care le avem acum în municipiu. Investiția se va amortiza din economia pe care o vom face”, a precizat Cosmin Andrei.

În plus, printr-un proiect finanțat de Agenția Fondului de Mediu se vor înlocui peste 400 de lămpi în municipiul Botoșani.

“Avem un proiect pentru înlocuirea a 421 de lămpi, cu lămpi cu led. Banii sunt de la Agenția Fondului pentru Mediu. Este un proiect separat de ceea ce ne propunem prin contractul de management al iluminatului”, a adăugat edilul municipiului.

O atenție mai mare va fi acordată intersecțiilor și trecerilor de pietoni astfel încât să existe o mai bună vizibilitate.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad