Connect with us

Sanatate

Monica Adăscăliței: “Avem multe reinfectări. Persoane care au fost pozitive în noiembrie, decembrie, ianuarie, au luat din nou virusul”

Published

on

Botoșănenii care s-au infectat cu coronavirus la finalul anului trecut și începutul acestui an și-au pierdut imunitatea. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică spun că multe persoane care au ajuns luna aceasta la spital sunt reinfectate cu coronavirus.

Avem multe reinfectări. Persoane care au fost pozitive în noiembrie, decembrie, ianuarie, au luat din nou virusul. Din numărul total de persoane infectate în ultima lună, 98% sunt nevaccinați. Din persoanele care s-au testat în ultima perioadă, marea majoritate sunt cei simptomatici, care s-au prezentat la spital. Au avut forme medii și grave, motiv pentru care toate locurile în zona Covid a Spitalului Județean, Spitalului Dorohoi și Spitalului de Pneumoftiziologie sunt ocupate. În ultima perioadă am avut și un număr de decese destul de mare în județul Botoșani. Sunt și câțiva pacienți tineri care au decedat din cauza complicațiilor acestui virus. Acest val patru a venit mult prea repede, la începutul lunii septembrie. Ne așteptam undeva spre finalul lunii septembrie, începutul lunii octombrie. Probabil și diferențele mari de temperatură… Au fost multe măsuri de relaxare”, a spus Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

Medicii spun că mulți pacienți sunt în stare gravă deoarece au venit târziu la spital, când deja nu mai puteau respira. Ei recomandă ca de la primele simptome să fie contactat medicul de familie și să înceapă tratamentul.

Au stat foarte mult acasă. Majoritatea declară că au simptome de o săptămână, de zece zile”, a mai precizat Monica Adăscăliței.

Potrivit cifrelor oficiale, municipiul Botoșani a ajuns astăzi la o rată de infectare de 4,34 la mie, în ultimele 14 zile fiind înregistrate 516 cazuri. Trendul este ascendent în municipiul Botoșani, numărul de cazuri este în creștere în ultimele zile”, a precizat directorul DSP Botoșani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad