Connect with us

National

Dacian Cioloș a câștigat primul tur al alegerilor pentru șefia USR PLUS

Published

on

Dacian Cioloș a câștigat primul tur al alegerilor interne pentru șefia USR Plus, potrivit Realitatea Plus. Cioloș l-a devansat cu câteva procente pe Dan Barna, dar pentru că niciunul nu a obținut majoritatea, va urma un al doilea tur, decisiv.

Cu peste 15.100 de voturi primite, Dacian Cioloș a obținut 46% din sufragii, în timp de Dan Barna a adunat doar 14.400, adică aproape 44%.  Cel de-al treilea candidat, Irineu Darău, a adunat și el 3300 de voturi, adică o cotă de 10% din numărul total.

Rezultatele exprimate sunt următoarele:

  • Dacian Cioloș: 15.111 (46.0%);
  • Dan Barna: 14.404 (43.9%);
  • Irineu Darău: 3.300 (10.1%).

„Suntem încă în campanie internă. După acest prim tur, știți rezultatele. Jocul e deschis, orice se poate întâmpla. E un rezultat strâns. Eu, personal, am fost plăcut surprins mobilizarea colegilor pentru a participa la vot.

Eu nu candidez pentru PLUS, eu am căutat să fac proiecte pentru toți. Sper ca după acest congres să se stopeze această limitare artificială. E o rezervă importantă, sunt 10 – 12.000 de membri care nu au votat deloc. Vom avea o dezbatere și cu Dan Barna și sper să îi convingem.

Am anunțat că dacă voi câștiga președinția partidului vreau să nu mai candidez la șefia Renew Europe. Dacă voi câștiga președinția, în 2023 îmi voi depune mandatul înainte de 2024 de alegeri pentru că e bine să avem o analiză cu ce s-a făcut”, a declarat Dacian Cioloș.

Sursa: REALITATEA.NET

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad