Connect with us

Politica

Barna a venit la Botoșani și anunțat că nu revine la guvernare cu Cîțu premier / VIDEO

Published

on

Dan Barna, președintele USR, a venit în această dimineață la Botoșani unde s-a întâlnit cu aproximativ 60 de membri USR-PLUS. Scopul vizitei a fost unul electoral deoarece Dan Barna candidează pentru funcția de președinte al USR-PLUS.

“Am discutat despre contextul politic actual și despre decizia partidului de a-și respecta promisiunile și angajamentele și decizia de a renunța la susținerea unui premier care nu mai respectă protocolul de guvernare. Am discutat despre campania internă. Pe 15 vor începe alegerile pentru președintele USR-PLUS. Suntem un partid foarte democratic. Președintele este ales prin votul tuturor membrilor. Fiecare membru își va exprima votul pentru următorul președinte. Le-am prezentat colegilor programul meu și argumentele pentru care mă aflu în această competiție electorală”, a spus Dan Barna.

Liderul USR rămâne ferm pe poziție și nu vrea să mai colaboreze cu PNL dacă Florin Cîțu rămâne premier.

“Sunt cele două scenarii despre care am vorbit. Fie PNL vine cu o propunere de premier, ne așezăm la masă, stabilim un calendar foarte clar al acestor reforme care se regăsesc în programul de guvernare și mergem mai departe. Fie vom merge în opoziție. Ce președinte își alege PNL-ul este strict decizia Partidului Național Liberal. Discuțiile politice vor fi purtate cu viitorul președinte al PNL, oricare va fi acesta. Poziția noastră este că e nevoie de un nou premier care să aibă maturitatea de a conduce un guvern. Încă sunt oameni în echipa premierului Florin Cîțu care par să nu fi înțeles ceea ce li s-a întâmplat și ei cred în continuare că USR-PLUS este cel care ar trebui să-și ceară scuze pentru că își respectă cuvântul. PNL-ul să-și aleagă președintele în care au încredere după care au opțiunea să meargă mai departe cu Marcel Ciolacu și cu PSD, cum o fac deja de două săptămâni, vedem o colaborare perfectă, USL2 s-a creat și avem o guvernare Cîțu-Ciolacu. Sau să propună un nou premier și să revenim”, a adăugat Barna care se gândește inclusiv la funcția de prim-ministru: “Sunt diverse scenarii. Eu sunt foarte realist. Dacă PNL-ul consideră că își dorește să aibă Camera Deputaților și Senatul și sunt de acord să avem noi premierul, poate fi un scenariu dar nu este o condiție. Este una dintre alternativele discutate”.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad