Connect with us

Educatie

Prof. Mihaela Huncă – coordonator departamentul Educație PRO România: “Începe noul an școlar. Guvernanții nu au făcut nici acum nimic pentru ca…”

Published

on

Fostul deputat Mihaela Huncă consideră că autoritățile sunt din nou nepregătite, la începutul anului școlar. Se vorbește din ce în ce mai mult că din această toamnă se va reveni la învățământul online și vor fi aceleași probleme ca în în 2020.

“Întoarcerea la școală este una dintre cele mai mari provocări anuale ale părinților și copiilor deopotrivă. Anul acesta, provocarea este și mai mare: școala începe sub auspiciile valului 4 de Covid 19 cu șanse mari de a se ajunge din nou în sistem online. Din păcate suntem tot acolo, unde eram la începutul pandemiei: haos și dezorganizare! Nu sunt măști suficiente și nici norme precise de protecție pentru elevi și profesori, multe unități de învățământ nu au  autorizație sanitară de funcționare, iar zeci de mii de școlari și profesori sunt în continuare fără posibilități tehnice de a face față la nevoie, sistemului de învățământ online. În timp ce în mod firesc, întoarcerea la școală este una dintre cele mai mari provocări anuale ale părinților și copiilor deopotrivă, nu același lucru îl resimt și guvernanții. Noi ne îngrijorăm pe bună dreptate,  nu atât pentru noi înșine, cât pentru copiii noștri, iar cei care ar trebui să ia decizii și  să ne protejeze pentru întoarcerea la scoală în timpul pandemiei de COVID-19, se preocupă de propriile interese, orgolii și scopuri egoiste. Cu părere de rău spun aceste lucruri, pentru că va crește și mai mult rata abandonului școlar situată oricum la cote îngrijorătoare. Din nou, am încredere în colegii mei profesori, în părinți și în elevi că vor ști cum să treacă cu bine peste toate încercările, fără ajutor din partea statului, a Guvernului și a mai marilor din Educație. Le doresc tuturor profesorilor succes în munca lor grea și foarte responsabilă, răbdare părinților și bucurii și rezultate bune copiilor. Să  vi se împlinească toate visele și să aveți sănătate și putere de muncă în noul an școlar!”, a declarat Mihaela Huncă.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad