Connect with us

Administratie

ȘTEFĂNEȘTI. Toate școlile și grădinițele au primit autorizație de funcționare / VIDEO

Published

on

În fiecare an, la începutul lunii septembrie se discută despre școlile nemodernizate, fără apă și fără autorizație ISU. Din păcate, încă sunt multe școli neautorizate în județul Botoșani dar sunt și comunități care au scăpat de această problemă.

Un exemplu este orașul Ștefănești care din noul an școlar va avea toate unitățile de învățământ autorizate de către ISU și DSP. Chiar dacă aceste unități de învățământ mai necesită investiții, ele îndeplinesc condițiile pentru autorizare.

“Mai avem puțin de lucru în exterior. În interior, oamenii de serviciu fac ultimele pregătiri. Suntem pregătiți pentru începerea noului an școlar. Toate școlile au apă, au toaletele în interior. Nu mai avem nicio școală și nicio grădiniță cu toaleta în exteriorul clădirii”, a spus primarul Florin Buțura.

“Toată vara s-a muncit pentru igienizare. Am avut controlul din partea Prefecturii și am ieșit foarte bine. Avem toate autorizațiile, de la DSP, ISU. Vara aceasta am investit mult în curățenie. Stăm foarte bine și cu încadrările. 70-80% sunt titulari. Calificați sunt 90%. În mare parte sunt acoperite orele”, a spus Veronica Chiaburu, directorul Liceului Ștefan D. Luchian.

Școlile sunt pregătite și îndeplinesc condițiile pentru autorizare dar numărul elevilor scade de la an la. Dacă în urmă cu trei-patru ani erau 1100 de elevi în Ștefănești, acum sunt aproximativ 870. Din cauza numărului mic de elevi, Școala Bobulești s-a transformat anul acesta din școala gimnazială în școala primară.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad