Connect with us

National

NAȚIONAL. Salariul minim ar putea CREȘTE cu 200 de lei, fără să fie impozitat de Stat. PROPUNERE din partea Patronatului IMM-urilor

Published

on

Organizația Întreprinderilor Mici şi Mijlocii propune Guvernului să majoreze salariul minim cu 200 de lei. Chiar și așa, banii tot nu ar fi suficienți, susține șeful organizației, Florin Jianu. El are și o condiție pentru ca românii să resimtă majorarea.

Preşedintele CNIPMMR susţine majorarea cu 200 de lei a salariului minim pe economie pentru 2022, fără impozitarea de stat a acestei sume, astfel încât toată suma să ajungă în buzunarul angajaţilor.

Acesta nu a precizat dacă organizaţia patronală susţine o anumită formulă de calcul a salariului minim pentru anul viitor.

Liderul Consiliului Naţional al IMM-urilor a subliniat că în cazul în care majorarea salariului minim cu 200 de lei ar fi realizată cu grila actuală de impozitare pe muncă, angajaţii ar beneficia de o majorare netă de 100 de lei, în timp ce cealaltă sută de lei ar fi încasată de stat.

La finalul anului trecut, Guvernul a decis, în contextul problemelor economice provocate de restricţiile impuse în timpul pandemiei, ca salariul minim pentru anul curent să rămână la nivelul celui din anul 2020.

Sursa: REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad