Connect with us

National

NAȚIONAL. Rectificarea bugetară a fost adoptată. Florin Cîţu: Avem alocări de 4,5 miliarde de lei pentru a susţine sănătatea

Published

on

Executivul a aprobat în ședința de astăzi proiectul de ordonanță de urgență pentru rectificarea bugetară, potrivit unui anunț al guvernului.

Florin Cîţu a declarat după ce rectificarea bugetară a fost adoptată că Guvernul are alocări de 4,5 miliarde de lei pentru a susţine sănătatea. Ministerul Dezvoltării, Ministerul Investiţiilor Europene şi Ministerul Transporturilor primesc cei mai mulţi bani, a anunţat premierul Florin Cîţu.

”În şedinţa de Guvern de astăzi am aprobat rectificarea bugetară pe anul 2021, prima rectificare bugetară pe acest an. La baza rectificării stă o reevaluare a Produsului Intern Brut, în lumina informaţiilor referitoare la creşterea economică,  PIB are o valoare nominală acum de 1,17 miliarde faţă de 1,11 miliarde la începutul anului. În prima parte a anului, investiţiile au avut o contribuţie majoră la PIB de peste 5 puncte procentuale în trimestrul 2, ceea ce arată că investiţiile sunt motorul creşterii economice.. Se schimbă estimarea de creştere reală pe care am avut-o la începutul anului, acum mergem pe o estimare de 7% faţă de o estimare iniţială de 4,3%. Deficitul bugetului general consolidat, în sumă absolută, creşte de la 80 de miliarde la 83,8 miliarde, ceea ce reprezintă un deficit bugetar de 7,13% din PIB”, a declarat premierul după şedinţa de Guvern.”,a spus Florin Cîţu.

Citește mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad