Connect with us

Administratie

Încep controalele: ”Avem spălătorii care consumă 400 de metri cubi pe lună și spălătorii care consumă 20”

Published

on

Nova Apaserv a ajuns într-o situație financiară complicată, cu o datorie de 10 milioane de lei, pentru că încasează doar o treime din apa livrată. Pierderile și furturile sunt foarte mari iar reprezentanții Consiliului Județean vor să aducă persoane din alte județe care să facă verificări.

Bogdan Dăscălescu, vicepreședinte al Consiliului Județean, spune că în momentul de față, furturile și pierderile sunt de aproximativ 70%.

“Conform rapoartelor de la Nova Apaserv, se vehiculează o cifră de 30%. 30% din apa tratată se facturează. Undeva spre 70% sunt pierderi. Eu sunt un pic mai pesimist de atât. Dau vina pe avarii dar dacă ar fi atâtea avarii, Botoșaniul ar fi a doua Veneție”, a spus Bogdan Dăscălescu.

Reprezentanții CJ au solicitat deja efectuarea unor controale la agenți economici care înregistrează un consum foarte mic de apă. Primele sunt vizate spălătoriile auto din municipiul Botoșani.

“Sunt zone care ni se par suspecte și am început să căutăm. Sunt zone în care pleacă 10.000 de metri cubi iar pe facturi avem 1000-2000. E clar că trebuie văzut ce se întâmplă. În general vorbim de agenți economici. Avem spălătorii care consumă 400 de metri cubi pe lună și spălătorii care consumă 20 de metri cubi pe lună. Vom verifica ce se întâmplă acolo pentru că e mare diferența. Dacă au puțuri, ar trebui și stație de tratare a apei, trebuie să vedem unde ajunge apa aia. Vor fi verificări stricte. Intenționez să facem o colaborare cu colegii din Iași și Suceava și să aducem oameni care să facă verificări”, a adăugat vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani.

Foto: DIGI24

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad