Connect with us

AGRICULTURA

Ionică Nechifor i-a cerut lui Cîțu să îl demită pe ministrul Agriculturii

Published

on

Președintele Asociației Moldoovis Botoșani a profitat de vizita premierului Florin Cîțu la Stațiunea de Cercetare Popăuți și i-a cerut acestuia să-l demită pe Adrian Oros din funcția de ministru al Agriculturii.

În ultima perioadă, Ionică Nechifor a avut mai multe reacții la adresa ministrului Agriculturii și i-a cerut demisia, acuzându-l că nu se implică pentru a ajuta acest sector. Președintele Asociației Moldoovis spune că în momentul de față, gradul de nemulțumire al fermierilor este foarte mare și că Adrian Oros nu mai are susținerea asociațiilor profesionale.

“Așteptăm să se se încheie lupta internă în PNL și sunt convins că va avea efect, mai ales că domnul prim-ministru a spus că va analiza cu mare atenție pentru că sunt solicitări de la toate organizațiile profesionale din România, din agricultură, care își exprimă nemulțumirea față de actualul ministru al Agriculturii. Domnul Oros vine dintr-un mediu al educației, poate la catedră este un profesor bun, însă în fruntea Ministerului Agriculturii ne trebuie un om cu experiență în agricultură și nu al medicinei veterinare. Avem nevoie de politici agricole care pot fi făcute doar de unul cu experiență. I-am cerut domnului ministru să se retragă pentru că încep să apară efectele lipsei de experiență, vorbim de întârzierea apariției politicii agricole pentru 2023-2027. Din punctul meu de vedere, ar trebui să facă un pas în spate. Suntem statul care am devenit ridicol la nivelul Comisiei Europene. Avem legătura acolo cu Daniel Buda care este un om de excepție și care ține în frâu lucrurile pentru România”, a spus Ionică Nechifor.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad